Destinatii Top sezon

10 tradiții de Revelion din întreaga lume

tradiții de Revelion

Tradiții de Revelion din lumea întreagă? Există numeroase ciudățenii pe tot globul. Ei bine, noi le-am adunat pe cele mai apropiate nouă (ca destinații) care să ne aducă și mai mult noroc. Alege-ți locul în care vrei să petreci vacanța și ia-te după tradiție. S-ar putea ca anul ce vine să te aștepte numai cu surprize frumoase. Dacă, însă, nu ești convins de reușita unui obicei, combină cât mai multe. De la tradiția spaniolă de a mânca 12 struguri la miezul nopții și până la tradiția grecească de sparge o rodie pe podea pentru prosperitate și noroc, toate obiceiurile de Revelion sunt bine venite. Ai grijă doar să te echipezi cu cele necesare. Iată 10 tradiții de Revelion din întreaga lume, pe care să le pui în aplicare la trecerea dintre ani.

Tradiții de Revelion: Scoţia

În Scoția, Revelionul – numit și „Hogmanay” – este sărbătorit prin dăruirea fursecuilor de casă drept cadouri, pentru prieteni și vecini.

Tradiții de Revelion: Peru

În Peru, oamenii cred că pot anticipa situația financiară pe anul ce vine cu ajutorul unui cartof. Se pun trei cartofi sub scaun sau sub canapea – unul necurățat, unul curățat și altul jumătate decojit. La miezul nopții, trebuie să alegi un cartof la întâmplare. Dacă l-ai ales pe cel decojit, înseamnă că nu vei avea bani. Cel pe jumătate curățat îți arată că va fu un an normal, iar cel necurățat îți prezice o creștere a bugetului.

Tradiții de Revelion: Olanda

Tradiția olandeză de Revelion…te pune să mănânci. Olandezii cred că dacă mănânci orice în formă de inel (cum ar fi gogoașa), te vei apropia de cercul complet – care îți aduce noroc anul viitor. Așadar, la cât mai multe gogoși.

Tradiții de Revelion: Grecia

Când ceasul indică miezul nopții, zdobește o rodiie pe podea, chiar în fața ușii, Las-o așa desfăcută, să-și dezvăluie semințele. Conform grecilor, ele simbolizează prosperitatea și norocul. Așadar, cu cât mai multe semințe are rodia ta, cu atât mai mult noroc vei avea!

Tradiții de Revelion: Spania

La ora 00.00 fix, în Spania și Portugalia se mănâncă 12 struguri (simbolizând cele 12 luni ale anului). La fiecare gong al ceasului, trebuie să mănânci un strugure. Astfel vei avea noroc în fiecare lună a anului.

Tradiții de Revelion: Bolivia

În Bolivia, pe masa de Revelion se așează un tort cu o monedă la interior. Persoana care nimerește felia de tort cu moneda va avea noroc și prosperitate în anul care vine.

Tradiții de Revelion: Franţa

În ajunul Anului Nou, francezii au o sărbătoare specială, numită Le Réveillon de la Saint-Sylvestre. Este ziua în care se oferă mâncăruri tradiționale, precum clătite și foie grasm alături de șampanie. Spune că această masă aduce prosperitate și noroc tuturor celor care participă la sărbătoare.

Tradiții de Revelion: Rusia

Obiceiul de Anul Nou rusesc este scrierea unei dorințe pentru anul următor pe o bucată de hârtie. Hârtia se arde și cenușa se pune într-un pahar de șampanie. Pentru ca dorința să devină realitate, șampania trebuie să fie băută înainte de a intra în Anul Nou.

Tradiții de Revelion: Estonia

Estonienii mănâncă șapte mese în ajunul Anului Nou. O superstiție care spune că acestea vor asigura o abundență de alimente în anul următor.

Tradiții de Revelion: Irlanda

O veche tradiție irlandeză de Revelion este aceea de a da cu pâine pe pereții casei. Se spune că acest ritual alungă spiritele rele și invită spirite bune în casă, pentru anul care vine. Este una dintre cele mai cuminți tradiții de Revelion, de care se bucură chiar și cei mai mici irlandezi.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + four =