Travel Magazine

2019, unul dintre cei mai siguri ani in aviatie

siguranta in 2019

Anul trecut a fost unul dintre cei mai siguri pentru aviația comercială, în ciuda prăbușirii atât de mediatizate a unui Boeing 737 MAX în Etiopia.

Conform ultimelor statistici furnizate de organizația Aviation Safety Network, în 2019 au existat 20 de accidente mortale, soldate cu 283 de victime.

Acest lucru face ca anul 2019 să fie al șaptelea an cel mai sigur din punct de vedere al numărului de accidente mortale și al treilea cel mai sigur din punct de vedere al numărului victimelor.

Cel mai sigur an din istoria aviației a fost 2017, cu 10 accidente și 44 de vieți pierdute.

Cu toate acestea, pe baza unei medii pe cinci ani, de 14 accidente și 480 de victime, anul trecut s-au produs un număr semnificativ mai mare de accidente.

Conform Aviation Safety Network, 13 accidente au implicat zboruri de pasageri si șase au fost zboruri de marfă.

Unul din 20 de avioane implicate în accidente a fost operat de companii aeriene de pe „lista neagră” a UE, comparativ cu trei în 2018.

Mai mult de jumătate din accidente (11) au avut loc în America de Nord, comparativ cu doar unul in 2018 și trei în 2017.

Cinci accidente au avut loc în zone îndepărtate sau greu accesibile din Canada și Alaska.
Harro Ranter, CEO Aviation Safety Network a mentionat ca, în general, s-au înregistrat progrese:
„Dacă rata accidentelor ar fi rămas aceeași ca în urmă cu zece ani, ar fi fost 34 de accidente mortale anul trecut”, și “La rata accidentelor din anul 2000, ar fi fost chiar 65 de accidente mortale. Acest lucru arată progresul enorm în ceea ce privește siguranța în ultimele două decenii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *