Airline

5 lucruri pe care piloții speră să NU le faci

piloții

Călătoria cu avionul este întotdeauna o aventură. Emoțiile de la îmbarcare, decolarea, aterizarea, toate îți fac inima să tresară. Ei bine, imaginează-ți cum ar fi să pilotezi tu avionul… cu peste 100 de pasageri la bord! Te cam trec fiorii, nu? Ei bine, piloții cu experiență nu simt fiori reci, cum simți tu, însă nici nu sunt total lipsiți de emoții. Nu din pricina lor, ci mai degrabă din pricina ta! Fii sincer, de câte ori nu ți-ai desfăcut centura de siguranță înainte de a-ți fi permis? Sau, de câte ori ți-ai închis telefonul când ți s-a cerut? Ei bine, astea sunt mărunțișuri… Piloții experimentați ai marilor companii aeriene au multe povești interesante și multe sfaturi bune de călătorie. Motiv pentru care, am adunat câteva și am întocmit o listă cu „5 lucruri pe care piloții chiar speră să NU le faci”. Iată ce a ieșit:

NU te plimba prin cabină

Pare surprinzător, dar se întâmplă des. Unul dintre cazuri a ajuns și la știri. Un tânăr aflat într-un avion British Airways se plimba prin cabină cerând insistent să coboare – asta în ciuda faptului că aeronava se afla în acel moment deasupra Oceanului Atlantic. După mlte încercări de a-l convinge să se calmeze, tânărului i s-a îndeplinit dorința de a fi debarcat (bineînțeles, cu escortă conform legii) când zborul de legătură spre Florida a fost deviat spre Boston. Iar acesta pare să fi fos un caz liniștit. Unii pasageri merg mai departe cu insistențele și încearcă fizic să deschidă ușile avionului în zbor. Relaxează-te, nu o pot face!

NU te pune cu echipajul

În general, pasagerii care se pun cu însoțitorii de zbor și de alți membri ai echipajelor aeriene, regretă! Ei sunt dați jos din avion la prima oprire, arestați și chiar închiși. Spre exemplu: un pasager pe Hawaiian Airlines a ajuns într-o sală de judecată din Honolulu, după ce a fost acuzat că a mușcat un însoțitor de zbor (a pledat vinovat), iar un turist care a făcut un comentariu sexist în timpul unui zbor Alaskan Airlines a fost dat jos din avion, cu organele de poliție.

NU exagera cu alcoolul

Prea multe cocktail-uri nu scot la iveală ce-i mai bun din tine, iar acest lucru este valabil pentru mulți pasageri, de peste tot din lume. Un exemplu mult mediatizat a apărut la începutul acestui an, când un pasager Ryanair a fost acuzat de acuzat de furie aeriană.Printre fărădelegile sale raportate s-au regăsit: un comportament abuziv și amenințător după ce a dat peste cap o sticlă de șampon, umplută cu alcool. El a fost amendat de un tribunal irlandez, dar avocatul său a declarat: „Totul a mers prost din cauza băuturi – și el s-a despărțit de ea.”

NU-ți desface centura de siguranță

Centura este strict o măsură de siguranță din cauza turbulențelor. Cei mai mulți piloți zboară în jurul zonelor cu furtuni cauzătoare de turbulențe, care nu pot fi detectate vizual sau prin radar. Dacă ai ghinionul ca avionul în care te afli să treacă printr-o turbulență majoră, roagă-te să ai centura legată. Au existat cazuri în care s-au înregistrat numeroși pasageri răniți.Un exemplu recent a avut loc în luna august, când 24 de pasageri și și echipajul unui avion JetBlue au fost duși la spital după turbulențele au lovit aeronava de pe ruta Boston – Sacramento. Unele zdruncinături sunt atât de puternice, încât poți fi aruncat din scaun.

NU-l face pe pilot să iasă din carlingă!

De necrezut, dar real! Există și pasageri atât de insistenți, încât forțează pilotul să iasă din carlingă. Un caz mediatizat a fost cel al unui pasager în vârstă de 25 ani care a îmbrâncit un un însoțitor de zbor, determinându-l pe pilotul companiei American Airlines să iasă din cabină și să-l pună la podea. Cineva a avut bunăvoința să filmeze scena și să o pună pe YouTube, iar iar domnul în cauză a ajuns în sala de judecată.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + eighteen =