Top sezon

9.900 km în 2 ore! China lansează „zborul” subacvatic!

Din San Francisco în Shanghai… în mai puţin de două ore! Pare ireal, dar este noua tehnologie a chinezilor, care schimbă cu totul conceptul transportului! Pe scurt, proiectul unui submarin supersonic avansat, menit să facă legătura între Shanghai şi San Francisco, străbătând aproape 9.900km în mai puţin de două ore! Proiectul este un vis al umanităţii, pe care mulţi oamenii de ştiinţă au încercat să-l pună în practică. Ei bine, chinezii au atins apogeul! Astfel că, la finalizarea proiectului, China va realiza un nou punct de referinţă în istoria civilizaţiei umane.

„Supercavitation”
O echipă de experți ai Laboratorului Flow and Heat Transfer, din Institutul de Tehnologie din Harbin, au dezvoltat o tehnologie care transformă un submarin într-o torpilă, atingând viteze subacvatice extrem de mari. Echipa s-a dedicat în totalitate creării unui sistem complicat de aer „bubble”, necesar în călătoriile subacvatice de mari viteze. În timpul Războiului Rece, armata sovietică a dezvoltat o tehnologie asemănătoare numită „Supercavitation”, pe care echipa a folosit-o drept inspiraţie. Noua tehnologie micşorează forţa de tragere a apei printr-o bulă de aer, care învăluie submarinul. Datorită acestei tehologii, o torpilă numită Shakval a fost capabilă să atingă o viteză de peste 370 km/h, mult mai mare faţă de torpilele obişnuite (aproximativ 130km/h).

Li Fengchen, profesor în ingineria sistemelor fluidelor, a declarat că oamenii de ştiinţă chinezi au descoperit o modalitate inovatoare de a aborda probleme privind proiectarea unui vas scufundat care să călătorească la viteze mari, generând şi menţinând bula de aer prin intermediul unui ghidon, evitând astfel impactul direct cu apa. În urma anunţului, industria turismului mondial aşteaptă cu nerăbdare lansarea acestui submarin supersonic, care va schimba cu totul transportul maritim mondial şi modalitatea de a colinda lumea la high speed.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 6 =