Destinatii Top sezon

9 must see destinații de filme din întreaga lume

Croatia-Dubrovnik-OldTown

Dornic de-o vacanță ca-n filme, în una dintre cele mai frumoase destinații ale lumii? Nu, nu-ți recomandăm vreun sejur sau vreun pachet turistic, ci ți-am pregătit o listă cu destinații de vacanță în care s-au filmat pelicule de Oscar. Destinații accesibile, pe care le poți străbate la pas, în care te poți răsfăța și unde îți poți face cele mai tari selfie-uri…fix în cadrele în care au fost înregistrate imaginile din filme. Sună bine? Atunci hai să vedem care sunt cele mai populare destinații de film din lume, ce s-a regizat acolo și unde anume ți-ar plăcea să ajungi.

1) Maroc, așa cum se vede în Gladiator

Ridley Scott și-a bine locația când a venit vorba de filmul câștigător Oscar, Gladiator: Maroc. Plimbarea în jurul lui Ait Benhaddou , de-a lungul fostului traseu de caravană între Sahara și Marrakech în Marocul de astăzi, este ca o revenire în trecut. Imaginile cu orașul vechi roșu și impresionantul deșert sunt un background ideal pentru selfie. Movie style.

2) Hawaii, așa cum se vede în Avatar

Da, o mare parte din filmul avatar este făcut cu imagini realizate pe calculator, însă există și zone care îți ilustrează frumusețea ascunsă din Hawaii. Pandora (sau Hawaii, așa cum o știm mai bine) apare în filmul lui James Cameron într-o manieră aparte. Arată absolut uimitor. Și suntem convinși că așa și este în realitate. Bineînțeles, nu te așteta să o găsești și pe Neytiri. Te poți alătura ei în photoshop!

3) Croația, așa cum se vede Game of Thrones

Producătorii seriilor de hit-uri Game of Thrones au ales locații diferite din Croația pentru a-și filma capodopera. Însă, cel mai renumit este orașul vechi din Dubrovnik, folosit ca Debarcaderul regelui. Ajuns aici, intri în spiritul jocului și începi să te simți ca un Lannister veritabil. Asta dacă ești fan al jocului.

4) Austria, așa cum se vede în The Sound of Music

Sunt mulți care au crescut urmărind cum Julie Andrews suferința și dragostea în The Sound of Music. În Salzburg, poți recrea și tu faimoasele scene. Dansând în jurul fântânii și pășind pe străzile pietruite ale orașului, care te acaparează cu atmosfera plină de romantism.

5) Cambodgia, așa cum se vede în Tomb Raider

E greu de imaginat că un set de imagini ca-n Tomb Raider există, de fapt, în viața reală. Există, crede-ne. Am fost uimiți să vedem templele antice din Angkor din Cambodgia și fascinați de toate rădăcinile incredibile de copaci și de frumoasa sa arhitectură.

6) Noua Zeelandă, așa cum se vede în Stapanul Inelelor

Regizorul Peter Jackson a zburat pe insula nordică a Noii Zeelande pentru a alege locul potrivit pentru o parte din filmul Lord of the Rings. Iar locul acela, pe dealurile verzi cu casa micuțului hobbit este sat Matamata, din Noua Zeelandă. Poți merge acolo și străbate singur potecile pe care a pășit actorul.

7) Los Angeles, așa cum se vede în Pretty Woman

Este greu să alegi doar un film când vine vorba de America. Cuoate acestea, unele scenele celebre din clasicul anilor 90 pot fi vizitate cu ușurință în Los Angeles. Mergi de-a lungul Rodeo Drive, spre Bulevardul Wilshire, și poți arunca o privire în interiorul hotelului Beverly Wilshire. Hotelul unde Richard Gere s-a îndrăgostit defrumoasa Julia Roberts.

8) Skiathos, așa cum se vede în Mamma Mia!

Toate cântecele clasice, toate dansurile și toată extravaganța muzicală reprezintă o imagine uimitoare a insulei grecești Skiathos și a vecinei sale mai mici, Skopelos. Fă un tur al acestora pentru a vedea unde au fost filmate diferite scene. Deși nu pot garanta că vei fi acaparat de serenade ca Pierce Brosnan.

9) Orașul Vatican, așa cum se vede în Îngeri și Demoni

Cea mai mică țară din lume: Vaticanul din Roma. Este locul unde primul roman al lui Dan Brown – „Îngeri și demoni” – este adus la viață. Ei bine, este, de fapt, lucrarea unor studiouri cinematografice destul de impresionante, dar cu siguranță te va face să vrei să vezi orașul istoric pentru voi înșivă.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × one =