News

A apărut aplicația smartphone care te relaxează la decolare

Airline lansează o nouă aplicație de smartphone care să relaxeze pasagerii în timpul decolării. Un nou studiu, comandat de All Nippon Airways (ANA) pentru piața americană, a constatat ca 72% dintre pasagerii unei companii aeriene din Statele Unite ale Americii se simt îngrijorați înainte de zbor. Cei mai neliniștiți pasagerigăsesc decolarea cea mai stresantă parte a zborului (68%), motiv pentru care cea mai mare companie aeriană din Japonia ANA, a dezvoltat programul „ANA Takeoff Mode”, conceput special pentru a relaxa pasagerii înainte de decolare.

Joc puzzle cu reglare automată, în funcție de zgomot
Aplicația „ANA Takeoff Mode” ia forma unui puzzle simplu, dar captivant, în care utilizatorii trebuie să manevreze pe ecran o bilă, pentru a strânge cât mai multe puncte. Micul puzzel (sau joc) vine însoțit cu p muzică relaxantă pe fundal. Ceea ce face puzzle-ul cu adevărat unic este capacitatea de măsurare a amplitudinii și a frecvenței răspunsului zgomotului ambiental din interiorul cabinei aeronavei. Când motoarele aeronavei sunt la turație maximă în timpul decolării, profilul audio declanșează o animație specială și un mesaj pentru utilizator.

Relaxare prin muzică și design
Cu toate acestea, mediul înconjurător poate afecta modul în care aplicația detectează sunetul interior și decolarea în sine, iar aici intră și importanța designului. Aspectul de puzzle al jocului trebuie să se dovedească deosebit de atrăgător. În cadrul studiului ANA, jocurile puzzle s-au clasat pe locul al doilea în preferințe datorită muzicii care a reușit să relaxeze pasagerii în timpul zborului (61% dintre persoane se relaxează când ascultă muzică și 56% când joacă jocuri puzzle). Cititul, privitul la televizor și somnul s-au clasta nu foarte departe de acțiunile de mai sus – 54%, 48% și respectiv 46%).

Sistem croit în detaliu
„ANA Takeoff Mode” este una dintre primele aplicații pentru smartphone susținută de Administrația Federală a Aviației (FAA), din cadrul Departamentului de Transport al Statelor Unite ale Americii. Aceasta a anunțat în 31 octombrie 2013 că companiile aeriene își pot extinde în condiții de siguranță numărul dispozitivelor electronice portabile utilizate de pasageri, în toate fazele zborurilor. „Anna oferă o experiență unică de zbor cu personal atent chiar și la cel mai mic detaliu, pentru a asigura tuturor pasagerilor un zbor plăcut și cât mai confortabil. Sperăm la ‘ANA Takeoff Mode’ va liniști și relaxa pasagerii, permițându-le să se bucure de zborul lor cu ANA încă de la început”, a declarat Masaki Yokai, vicepreședinte al Marketing & Sales la The Americas.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + sixteen =