News

Air France-KLM investeşte un miliard de euro în Transavia

Air France-KLM va investi un miliard de euro pentru extinderea companiei sale aeriene low-cost, Transavia, ca parte a unui nou plan de redresare. Anunţul programului „Perform 2020” a fost făcut zilele trecute, când compania a precizat că vrea să ducă Transavia la o mai mare „scară pan-europeană” şi să-şi mărească flota de avioane, cu mai mult de dublu, de la 47 la peste 100 până în2017, şi la 115 până în 2019. Se aşteaptă ca această măsură va însemna că Transavia Franţa şi Transavia Ţările de Jos, care zboară în prezent pe destinaţii de agrement din Europa, vor înregistra o suplimentare a veniturilor de 100 de milioane de euro.

Economii de peste un miliard de euro
Potrivit unui interviu acordat publicaţiei Financial Times, extinderea va include trei noi baze în exteriorul Franţei şi a Ţărilor de Jos, printre care două în Portugalia şi una în Germania. „Perform 2020” înlocuieşte programul anterior de restructurare, „Transform 2015”, care va expira la sfârşitul anului, după obţinerea unei economii de peste un miliard de euro. „Ambiţioasa iniţiativă va merge mână în mână cu redublarea efortului de a reduce costurile şi de a restrânge activităţile mai puţin profitabile”, a spus Alexandre de Juniac, directorul executiv Air France-KLM.

Air France şi KLM
Air France-KLM este o companie aeriană cu patronat franco-olandez, de drept francez, cu sediul la Paris-Charles de Gaulle, în Tremblay-en-France, lângă Paris. Grupul are birouri în Montreuil, Seine-Saint-Denis, Paris, şi în Amstelveen, Olanda. Compania a fost înfiinţată în 2004, prin fuziunea dintre Air France şi KLM. În 2008, ea a fost desemnată cea mai mare companie internaţională din lume privind veniturile totale din exploatare şi, de asemenea, cea mai mare din lume în transportul internaţional, privind raportul călători-kilometri.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 16 =