News

Airbus lansează taxiuri zburătoare fără pilot!

Gigantul Airbus duce transportul urban pe noi culmi! Reprezentanții companiei susțin că au găsit o soluție uimitoare pentru decongestionarea traficului rutier în orele de vârf, folosind o tehnologie aproape SF. Într-un post intitulat „Viitorul mobilității urbane” Airbus a prezentat detalii despre cum s-ar putea călători în jurul orașului folosind taxiuri aeriene. Da, vedeți bine! Taxiuri zburătoare.

Primul vehicul, la finele lui 2017
Gigantul producător de aeronave a declarat că are experți care urmăresc realizarea acestui proiect, cunoscut sub numele de „Vahana”, pentru a dezvolta vehicule autonome de zbor. Șeful proiectului, Rodin Lyasoff, susține că ar putea testa primul prototip de vehicul zburător până la sfârșitul anului 2017.

CEO-ul Airbus Group, Tom Enders, declară că realizarea acestui proiect va duce transportul urban pe alte culmi. Problema, însă, nu este legată de realizarea aeronavei SF, ci de tehnologia care să permită taxiurilor zburatoare autonome să sesizeze și să evite alte aeronave sau păsări intrate pe traiectoria lor de zbor.

Low cost „zenHOP taxis”
În postul de blog, Airbus menționează, de asemenea, că aceste mașinării zburătoare vor oferi lux la un cost relativ scăzut, sub forma soluției multi pasageri. Serviciul, care s-ar putea numi „zenHOP taxis”, ar concura puternic cu serviciul terestru de taxiuri întrucât compania vrea să aibă aproape același preț pe kilometru. Bani la care, însă, pasagerii vor beneficia nu doar de o experiență SF, ci și de lux. Compania este hotărâtă să lanseze serviciul în regim low-cost, fiind destul de sigură pe succes întrucât acesta ar urma să funcționeze pe aceași idee ca avioanele: mulți călători, destinație directă, consum mic.

„O mare parte din tehnologia necesară, precum baterii, sisteme electronice, și motoare, sunt ca și aparute pe piață. În maximum 10 ani ne-am putea bucura de produse care să revoluționeze transportul urban pentru milioane de persoane”, spune Rodin Lyasoff, seful proiectului Vahana.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 3 =