News

Alte 107 zboruri anulate în Turcia

A doua zi de anulări după furtuna de zăpadă care a lovit Turcia. Compania Turkish Airlines a fost nevoită să anuleze astăzi încă 107 de zboruri, în urma furtunii din Istanbul, care a ținut ieri la sol zeci de avioane. 70% dintre serviciile companiei – mai exact 692 de zboruri – au fost anulate ieri, după ce zăpada măsura 60 de centimetri, potrivit site-ului de monitorizare a zborurilor Flight Aware. Turkish Airlines nu a fost singura companie afectată de furtuna de zăpadă din Turcia.

Aeroportul Ataturk, temporar închis
Aeroportul Ataturk a fost și el temporar închis, dar și-a reintrat de curând în funcțiune. Astăzi, 13% dintre zborurile sale au fost anulate pe aeroporturile Istanbul Ataturk, Istanbul Sabiha Gokcen și Ankara Esenboga Havaliman.
Istanbul, cel mai mare oraș al Turciei și inima aviației generale, a fost lovit de rafale puternice de vârf, care a început la primele ore ale dimineții de 17 februarie. Meteorologii susțin că pericolul major av persista până vineri seara, când furtuna își va mai domoli din intensitate. Marți și mercuri, Turkish Airlines a menționat căanunat 123 de zboruri interne și generale, din cauza grosimii zăpezii.

10 și 20 de centimetri de zăpadă
Direcția Națională de Meteorologie Generală Turciei a prezis că nincorile abundente vor mai avea loc miercuri, iar de joi după amiază acestea vor scădea în intensitate. Variind de la un distric la altul, stratul de zăpadă se află între 10 și 20 de centimetri, în Istanbul. Meteorologii spun că vremea se va îmbunătăți, până la finele săptămânii urmând să se înregistreze valori între 0 și 2 grade.

În urma furtunii, orașul a fost aproape blocat, multe autobuze fiind anulate. De asemenea, orașul a înregistrat mai multe accidente, iar municipalitatea a anunțat că a pus în funcțiune peste 1.000 de vehicule pregătite să deblocheze circulația în eventualitatea unor noi întreruperi, alături de echipaje formate din aproximativ 5.000 de angajați.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + nineteen =