Top Destinatii Top Travel

Aventurează-te în Costa Rica, Wales și Rio de Janeiro!

Costa Rica
Puține locuri din lume oferă biodiversitatea pe care o vei întâlni în Costa Rica, bogată în păduri tropicale acoprite de cețuri, zone mlăștinoase și zeci de mii de specii unice de floră și faună. Din anul 2012, de la deschiderea noului terminal al Aeroportului Internațional Liberia din capitala cu același nume, s-au dezvoltat și foarte multe proprietăți mai micuțe, însă în ultima vreme, a început să dea roade și noul val de construcții de lux.
CostaRicaBridge
În stațiunea Las Catalinas din zona Guanacaste, locuitorii au deschis și un nou club pe plajă, un loc de întâlnire pentru rezidenți, pentru cei ce au vile de închiriat, dar și pentru turiști. Aici vei găsi două piscine, un restaurant, sală de fitness și o terasă. Tot aici, locuitorii doresc să deschidă și un boutique hotel cu 20 de camere. In Papagayo Bay, resortul Secrets Papagayo s-a alăturat hotelurilor Andaz și Four Seasons. Urmează: Mandarin Oriental, Paradisus și Wyndham.
Spre sud, în regiunea Pacifico Sur, resortul Hacienda Alta Gracia a fost preluat de Auberge Resorts în izolații munți Pérez Zeledón, fiind prima lor proprietate în America Centrală, și oferă acces la o regiune relativ necunoscută din Costa Rica, cu avioane ultra-ușoare și grajduri cu cai pentru explorarea terenului. Cea mai bună veste însă este deschiderea unei noi linii aeriene, VivaCam, ce plănuiește să introducă zboruri low-cost între San José și restul Americii Centrale.

Wales, Marea Britanie
Carn Llidi / St. David's Head in the background
Recent, din ce în ce mai mulți călători și iubitori ai aventurii menționează Wales pe lista favoritelor, alături de Noua Zeelandă și Utah. O rafală de noi locuri ce s-au deschis în această zonă au atras interesul căutătorilor de adrenalină. Anul trecut s-a deschis o serie de atracții, printre care parcul subteran cu trambuline „Bounce Below” – primul de aceest fel din lume, și cea mai mare tiroliană subterană din lume!
Șarmul natural al Wales-ului atrage de mult timp iubitorii de natură și alpiniștii (mai ales către Brevon Beacons și Muntele Snowdon), excursioniștii (către Coast Path – deschisă în 2012, cu o lungime a coastei de 1400 de km) și surferii (îndeosebi în zona peninsulei Gower).

Rio de Janeiro, Brazilia
Campionatul Mondial de Fotbal din 2014 din Rio a fost pur și simplu preludiul a ceea ce urmează să vină în acest minunat oraș, care revine în lumina reflectoarelor în anul 2016 cu Jocurile Olimpice de Vară. Se așteaptă ca peste 380.000 de spectatori să meargă în Rio în luna august, iar orașul se pregătește cu noi construcții de extindere în zone ce trec de Ipanema, departe de zonele ce atrag de obicei turiștii. Cele mai noi hoteluri includ Windsor Marapendi 5* (din prolificul lanț brazilian Windsor) și Grand Hyatt, pe coasta Barra da Tijuca.
Copacabana sidewalk
Masivele centre culturale vor fi totuşi cele mai bune indicatoare ale noului Rio. Muzeul Imaginii și al Sunetului se redeschide anul acesta cu o clădire cu fațada din sticlă, ce domină plaja din Copacabana, și are o alee verticală ce reflectă trotuarul emblematic proiectat de Roberto Burle Marx de sub aceasta.
Un proiect de 2.5 miliarde de dolari dorește să revitalizeze zona portuară a orașului. Printre cele mai noi adiții se află Museu do Arte do Rio, un spațiu de expoziții hiper-modern și școala de artă contemporană, o telecabină ce merge către Providência, cea mai istorică favelă a orașului, și mult-așteptatul Museu do Amanhã (Muzeul de Mâine), o clădire gigantă de 1400 metri pătrați, cu expoziții interactive de exlorare a științei din spatele spațiului cosmic, al impactului uman și al viitorului vieții pe Pământ.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × one =