Articole recente

Bansko, intre antic si modern

Când spui Revelion în Bansko, te şi vezi cu schiurile în picioare pe una dintre cele mai generoase pârtii ale munţilor Pirin din Bulgaria. Datorită peisajului şi a întrepătrunderii dintre modern şi medieval, staţiunea de munte a devenit, în ultimii ani, una dintre cele mai importante destinaţii de schi din Europa.

Bansko încă păstrează istoria, imaginea străzilor antice, casele din piatră cu porţi mari, ziduri groase şi grinzi din brad negru. Este oraşul care oferă autenticitate arhitecturii, obiceiurilor şi modului de viaţă, păstrat aproape intact de-a lungul secolelor.

Sărbătorile sunt un prilej de mare distracţie şi bucurie, reuşind să ispitească milioane de turişti în fiecare an. De Crăciun şi de Revelion pârtiile de schi din Bansko sunt arhipline, staţiunea concurând puternic cu cea a austriecilor. Plimbându-te pe străzile liniştite, înaintea agitatei zi de Revelion în Bansko, te simţi compleşit de măreţia munţilor Pirin. Este staţiunea care te face să revii din nou şi din nou în inima munţilor Pirin, indiferent de an şi indiferent de sărbătoare.

În ciuda marii popularităţi a pârtiilor de schi, oraşul nu este doar o staţiune de iarnă. Bansko oferă peisaje mirifice în oricare sezon şi o mulţime de cluburi mici şi pline de viaţă, care te îmbie la o varietate de specialităţi bulgare. Cu toate acestea, frumuseţea este dublată în perioada Sărbătorilor. Oraşul se inundă de turişti din toate colţurile lumii, veniţi să petreacă un Revelion în Bansko, pe pârtia de schi sau într-un restaurant cu aromatul vin fiert şi platouri îmbelşugate.

Iar dacă eşti îndrăgostit de spiritul sărbătorilor, vizitează complexul bisericesc Sfânta Treime, una dintre principalele atracţii istorice şi culturale ale oraşului medieval. Ea este una dintre cele mai mari biserici din Bulgaria, iar silueta sa grandioasă se armonizează perfect cu clopotniţa cu ceasornic, înaltă de 30 de metri, construită în imediata apropiere.

Aşadar, nu te opri la un Crăciun sau la un Revelion în Bansko, ci asigură-ţi mai multe zile de vacanţă în celebra staţiune. Încearcă sporturile de iarnă şi vizitează fiecare colţişor al oraşului medieval şi, totodată, modern.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + five =