News

Bărbat omorât de rechin, pe o plajă populară din Australia

Stare de alertă pe o plajă turistică din Austalia, după ce un bărbat a fost muşcat mortal de un rechin. Potrivit autorităţilor locale, bărbatul a fost înfăşcat de picior în timp ce înota în apele plajei din Byron Bay, din New South Wales, aflată la capătul de estic al continentului australian. Acesta a fost scos din apă de colegii săi înotători, însă paramedicii n-au mai putut face nimic, bărbatul fiind declarat mort. În urma tragicului incident, plajele au fost închise, iar accesul turiştilor în mare este interzis. Salvamarii vor păzi plaja în următoarele 24 de ore, asigurând autorităţile că apa va rămâne netulburată.

Beach Clarke, cea mai sigură zonă din Byron Bay
Potrivit presei internaţionale, victima este Paul Wilcox, un expatriat britanic în vârstă de 50 de ani, care venise la plajă cu soţia şi câţiva prieteni. Bărbatul a ieşit în larg alături de prieteni, pentru a face surf, iar soţia a privit întreaga tragedie de pe mal. Potrivit autorităţilor, în momentul atacului, aceştia se aflau în apele celebrei plaje Beach Clarke, considerată cea mai sigură zonă din Byron Bay.

Rechin alb, de aproape 4 metri lungime
Cele mai recente date ale anchetei arată că atacul s-a produs în jurul orei 10:30, când un rechin alb de aproximativ 4 metri lungime l-a prins de pulpa piciorului. El a fost târât de colegi la mal, unde paramedicii au încercat în zadar să-l resusciteze. „Nu avem o confirmare oficială, dar se pare că vorbim despre un rechin alb mare. El se afla la doar 50-65 de metri de plajă”, a declarat Bobbie Cullen, un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

În ultimii ani, Australia a înregistrat numeroase atacuri ale rechinilor. Pentru a proteja plajele, autorităţile au montat cârlige cu momeli în largul portului Perth, iar rechinii de peste trei metri lungime – albi, tigri sau taur – sunt împuşcaţi. Deşi este o măsură de apărare adoptată de guvern, mulţi protestează, susţinând că acţiunile sunt barbare.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × four =