Travel Magazine

Berlin, la un buget rezonabil II

Saptamana aceasta voi continua sa iti povestesc despre una dintre cele mai interesante metropole europene, capitala Germaniei, Berlin. Ti-am povestit cum ajungi acolo, unde te poti caza si unde poti manca. Acum trebuie sa iti povestesc despre cateva dintre atractiile orasului pentru ca in niciun caz nu sunt putine. Si te astept pe tine sa imi spui ce alte locuri interesante ai vazut si sa le povestim impreuna si altora ce isi doresc sa viziteze orasul.

Cel mai bine este sa iti incepi ziua cu o plimbare la Gradina Zoologica, localizata in mijlocul orasului si unde biletul de intrare este de 18 euro pentru o persoana si include si vizitarea Acvariului. Apoi iti poti continua plimbarea prin Tiergarten, cel mai mare parc din Berlin cu o suprafata de peste 200 de hectare, aleile sale ducandu-te catre Siegessaule, Coloana Victoriei ridicata in mijlocul parcului pentru a marca victoria Prusiei asupra Danemarcei in razboiul din 1864. De aici poti ajunge foarte usor pe jos la Reichstag, sediul Parlamentului German devenit un reper important al Berlinului in ultimii ani.

Cladirea Reichstagului a fost construita intre 1884 si 1894, forma sa actuala datand din 1999 si are o istorie destul de zbuciumata pe care o poti afla vizitand-o. Desi cel mai bine e sa vizitezi cladirea pe timp de zi, n-ar strica sa revii si dupa asfintitul soarelui, cupola din sticla nou construita ofera o panorama incredibila a orasului. In plus, intrarea este libera, dar securitatea la intrare sporita. Vizitele au loc pana la ora 22.

Daca tot ai ajuns la Reichstag, la cativa pasi distanta vei gasi Poarta Brandenburg, simbolul Berlinului. Aici sute de turisti isi fac fotografii in fiecare zi in Parizer Platz inainte de a pune piciorul pe cel mai romantic bulevard al orasului, Unter den Linden. Mai toata lumea considera bulveradul a fi unul dintre cele mai frumoase din lume, adunand in jurul sau cele mai multe obiective turistice din Berlin ce reamintesc de impresioanta istorie a Prusiei si Germaniei de la inceputul secolului 18 si pana astazi. In apropiere de Unter den Linden se afla o strada nu mai putin celebra, Friedrichstrasse unde gasesti cele mai luxoase magazine si centre comerciale, iar de aici ajungi foarte usor la Checkpoint Charlie, unul dintre fostele puncte de trecere dintre Berlinul de Est si cel de Vest pe vremea cand orasul era impartit in doua. Langa Checkpoint Charlie exista un mic muzeu interesant de unde poti afla mai multe despre fostul Zid al Berlinului si istoria sa si mai ales despre diverse incercari de a trece fraudulos din Berlinul de Est in cel de Vest.

Cum ziua e aproape pe incheiate, ideal este ca in drumul tau spre hotel sa te opresti intr-unul dintre celebrele, deja, baruri de cocktailuri din oras. Iar eu iti recomand sa cauti localul numit “Green Door” aflat intr-o zona de locuinte in apropiere de Kurfursterdamm. Localul e considerat cel mai bun din Berlin desi capacitatea sa nu depaseste 40 de persoane si este tot timpul aglomerat. Preturile sunt mici, atmosfera retro si se servesc numai cocktailuri iar tu nu vei pleca de acolo fara sa fi incercat macar un Mojito, meniul fiind unul foarte consistent.

Daca te tin puterile sa continui petrecerea, poti ajunge intr-unul dintre cele mai faimoase cluburi din Berlin, Kit Kat Klub, unde muzica progressive si hainele inedite ale celor ce au acces in club sunt garantate sa transforme seara intr-una memorabila. Uneori intrarea libera, alteori clubul este rezervat homosexualilor, cert este ca oricine ai fi poti intra acolo imbracat corespunzator pentru o portie de distractie si uimire.

Rezerva-ti timp intr-o alta zi pentru a vizita Berlinul de Est, in special Alexanderplatz unde inca mai poti observa influenta arhitecturii comuniste asupra metropolei. Odata ajuns aici nu trebuie sa ratezi o ascensiune la 200 m in Turnul Televiziunii de unde privelistea asupra orasului iti taie rasuflarea la propriu in timp ce savurezi o cafea in restaurantul a carei podea se roteste in jurul axului turnului de doua ori pe ora. Biletul pentru a urca in turn costa 9,5 euro de persoana si nu include rezervarea in cafeneaua turnului.

Daca ti-a venit cheful de shopping, iti recomand fie sa te intorci pe celebrul Kurfursterdamm unde gasesti sute de magazine cu tot ceea ce-ti trece prin cap de la haine pana la suveniruri cu omuletul verde de la semaforul de pietoni ce dateaza de acum 30 de ani si de care berlinezilor le este tare greu sa se desparta. Iar daca vrei sa casti gura la cladirile ultramoderne indreapta-te catre Potsdamer Platz unde mai poti vedea bucati din vechiul Zid al Berlinului sau daca timpul iti permite poti vedea un film in cinematograful IMAX. Si daca timpul iti permite trage o fuga la Palatul Charlottenburg, resedinta de vara a dinastiei Hohenzollern cu gradini in stil englezesc si baroc ce surprind fiecare vizitator.

Dar sa vedem cum stam cu banii! Calcul sejur:
Zbor: 100 euro
Bilet transport local: 23 euro
Cazare 2 nopti: 70 euro/persoana
Mic dejun: 7,5 euro/persoana
Pranz: 20 euro/persoana
Cina: 20 euro/persoana
Atractii turistice: 50 euro
Total pentru un weekend = 338 euro / persoana

Suna interesant, asa-i?

Catalin Alionte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *