Airline News

Blue Air vrea să cumpere Cyprus Airways

Blue Air intenţionează să cumpere compania aerienă de stat din Cipru – Cyprus Airways. Firma românească de transport low-cost vrea să participe la procedura de privatizare a Cyprus Airways, în parteneriat cu fondul de investiții Renaissance Capital din Rusia. Reprezentanţii Blue Air au fost deja în Cipru pentru depunerea propunerii de preluare a companiei, unde s-au întâlnit cu oficialii guventului Cipru, ai Autorităţii Aeronautice şi ai consultantului KPMG desemnat pentru structurarea procedurii de privatizare. În lupta pentru obţinerea companiei cipriote s-au angrenat şi alţi giganţi precum Ryanair, MEA şi Arkia, iar până la finele săptămânii viitoare sunt aşteptate şi alte propuneri.

Ryanair – strategie de creştere rapidă
Michael O’Leary, directorul executiv al companiei irlandeze Ryanair, pare să vrea să transforme Cipru într-un punct central al Orientului Mijlociu, achiziţionând Cyprus Airways, aflată la ora actuală pe pierderi. Săptămâna trecută, O’Leary a zburat în Cipru pentru a prezenta o propunere de preluare, în care a menţionat că va pune Cyprus Airways și insulele din sectorul turismului din nou pe picioare urmând o strategie de modernizare şi creştere rapidă. În urma vizitei în Cipru, O’Leary a declarat că, în conformitate cu termenii unui acord de preluare, marca Cyprus Airways ar trebui păstrată. Dacă preluarea va avea loc, aceasta va fi a doua companie aeriană achiziţionată de Ryanair, după flota de portavioane low-cost Buzz.

O flotă de şase avioane
Cyprus Airways, care va fi scoasă luna viitoare de pe aeroportul internaţional Heathrow din Londra, a simţit o scădere dramatică a traficului aerian de la trei milioane de pasageri pe an, la doar 600.000. Guvernul cipriot, care deţine 94% din compania aeriană, i-a dat deja acesteia 100 milioane de euro ca ajutor de stat pentru a-şi putea repune în funcţiune flota de şase avioane. Doritorii Cyprus Airways îşi pot depune propunerile pentru achiziționarea companiei aeriene, până la finele săptămânii viitoare. Aceste propuneri vor fi analizate în data de 30 septembrie, zi în care va fi elaborată o listă scurtă. Alături de Ryanair, printre ofertanţi se regăsesc compania aeriană libaneză MEA, compania israeliana Arkia şi compania românească Blue Air.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + 12 =