News

Brazilia a găzduit Campionatului Mondial “Hot Air Balloon”

Campionat-Baloon

Săptămâna trecută, sute de baloane colorate au pictat cerul oraşului Rio Claro, din São Paulo, în timpul celei de-a 21-a ediţii a Campionatului Mondial “Hot Air Balloon”. Evenimentul a fost organizat pentru prima oară în America Latină, cu sprijinul Embratur (Institutul de Turism din Brazilia). În ultimii ani, Rio Claro a găzduit numeroase evenimente importante cu baloane cu aer cald, precum o etapă a Cupei Braziliei, două ediții ale campionatului brazilian, primul campionat din America de Sud și Campionatul ibero-american.

„În 2011, Institutul de Turism din Brazilia a spijinit strângerea de fonduri pentru organizarea evenimentului în Ungaria şi, în 2012, a sprijinit promovarea campionatului în Lituania. Este o onoare pentru Brazilia să organizeze un astfel de concurs sportiv mondial – acesta însemnând pentru noi şi unul din principalele instrumente de marketing pentru promovarea ţării ca o destinație turistică”, a declarat președintele Embratur Vicente Neto.

Peste 35.000 de persoane
Aproximativ 35.000 de persoane au vizitat duminică, 20 iulie, Rio Claro Aero Club pentru a vedea Campionatul Mondial de Air Hot Balloon. Succesul imens din primul weekend al competiției, cu o prezenţă masivă de persoane din Rio Clarenses şi turişti din mai multe oraşe braziliene, a fost depăşit de numărul imens de persoane care au ieşit în stradă să vadă competiţia dintre cei 60 de piloţi, veniţi din 22 de țări.

În cadrul campoionatului au concurat echipe din Germania, Argentina, Austria, Africa de Sud, Brazilia, Canada, China, Statele Unite ale Americii, Spania, Franța, Olanda, Anglia, Italia, Japonia, Lituania, Luxemburg, Mexic, Polonia, Republica Cehă, Rusia, Elveția și din Ucraina. Sâmbătă a fost ultima zi de curse, iar duminică, Rio Claro Aero Club a organizat o ceremonie grandioasă de închidere, cu intrare gratuită, cu bilete de avion, un spectacol acrobatic şi un program muzical.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 2 =