News Top sezon

Campanie dură pentru eliberarea turiştilor gay din Monaco

Consiliul turismului din Monaco este ţinta unei campanii dure, după arestarea a doi turişti britanici pentru „acte de homosexualitate” desfăşurate pe teritoriul ţării. Familia unuia dintre arestaţi a pornit o campanie mediatică pentru eliberarea britanicilor, iar reacţiilor multor turişti pun în pericol prosperitatea industriei de turism din Maroc. Ray Cole, 69 ani, şi companionul său Jamal Jam Wald Nass au fost condamnaţi săptămâna trecută la patru luni de închisoare pentru acte de homosexualitate, după ce au fost abordaţi de un poliţist în staţia de autobuz din Marakkech, în data de 18 septembrie. Poliţiştii au găsit o fotografie cu cei doi bărbaţi împreună, pe telefonul mobil al unuia dintre aceştia, şi au folosit-o în instanţă ca dovadă a actului homosexual. În Maroc, homosexualitatea este o ofensă criminală, la fel ca relaţiile sexuale în afara mariajului.

Atac la sectorul turistic
Familia lui Ray Cole, un publisher pensionat de la Deal in Kent, a început o campanie pentru a-l elibera pe bărbat, îndemnând oamenii să posteze comentarii pe pagina de Facebook al Oficiului de Turism al Maroc. De asemenea, aceştia au postat articole şi comentarii despre închisoare pe site-urile hotelurilor şi restaurantelor marocane, în scopul de a lovi industria turismului. În urma acţiunilor familiei, campania a luat amploare, mulţi turişti începând să posteze comentarii pe site-uri marocane, anunţând că vor evita să mai călătorească în Maroc de teama sistemului.

„Evitaţi destinaţia cu orice preţ”
Într-un interviu acordat publicaţiei Pink News, Charlie Elphicke, deputatul conservator al „Dover and Deal”, le-a cerut oamenilor să nu mai viziteze Maroc. „Îi îndemn pe oameni să nu mai viziteze Maroc. Dacă te duci acolo, te supui unui risc serios de a fi acuzat de crime medievale. Mesajul este clar: Maroc nu este o destinaţie sigură pentru turiştii britanici.” Comentariile apărute deja pe site-ul oficial al Moroccan National Tourist Office sunt destul de dure, multe dintre ele fiind o ameninţare la dezvoltarea turismului în ţară. „Tratament rişinos pentru turiştii veniţi în Monaco. Evitaţi destinaţia cu orice preţ” şi „hmmmm… încarceraţi oameni de 70 de ani pentru că sunt gay! Nu este genul de ţară pe care vreau să o vizitez.” Pentru eliberarea bărbaţilor s-a organizat şi o petiţie online care a strâns, până la ora actuală, aproape 1.000 de semnături.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − seventeen =