Destinatii Spania Top sezon Top Travel

Cel mai periculos traseu din lume, redeschis turiștilor

Te simți suficient de curajos? „Cea mai periculoasă pasarelă din lume” se redeschide turiștilor după un proiect de restaurare de 5.5 milioane de euro … iar biletele sunt deja vândute până în luna iunie! El Caminito del Rey, un traseu legendar de cățărare pentru căutătorii de adrenalină, taie Cheile Gaitanes din sudul Spaniei. Astăzi, pasarela care a fost declarată odată „cea mai periculoasă din lume” a devenit una dintre cele mai populare atracții turistice de pe planetă, după ce autoritățile spaniole au asigurat turiștii să au reamenajat-o, făcând-o mult mai sigură.

Bilete epuizate în câteva zile
La scurt timp de la anunț, aceștia au luat cu asalt casa de bilete, epuizând în câteva zile tot stocul. Și totul din dorința de a merge la plimbare pe potecile înguste din lemn și cărările din piatră restructurate ale El Caminito del Rey, un defileu abrupt și extrem de periculor care taie practic Defileul Gaitanes din sudul Spaniei. În ciuda peisajului care îți dă fiori doar privindu-le în fotografii, oamenii se înghesuie să străbată traseul la pas, vrând adrenalină și uitând de riscurile ce implică o asemenea expediție.

La 100 de metri deasupra râului Gualdalhorce
Înainte de această restaurante și de instalarea gardurilor de securitate, El Caminito del Rey era un punct extrem de alpinism, ce atrăgea turiști temerari din întreaga lume, datorită stării sale de degradare. Situat la peste 100 de metri deasupra râului Gualdalhorce, traseul îngust din beton, susținut de stâlpi de oțel înclinați la aproximativ 45 de grade în stâncă, a avut lacune largi si balustrade șubrede, ce implicau o provocare masivă chiar și pentru alpiniștii cu experiență.

Doi morți și o restaurare de 5.5 milioane de euro
Comitetul care supraveghează pasarela susține că toate consiliile regionale și locale au folosit 5.5 milioane de euro în cadrul proiectului de restaurare, oferind astfel turiștilor un traseu la fel de spectaculos, dar de mii de ori mai sigur. Ca parte a proiectului de restaurare, care a durat luni întregi, pasarela a fost dotată cu noi pavaje și garduri de securitate, pentru a menține siguranța turiștilor. Intrări sale au fost închise în mod oficial după ce cinci persoane au căzut și au murit 1999 și 2000, dar aceste tragedii nu i-au oprit pe pasionații de adrenalină să-și riște viețile pe traseele periculoase.

100 de ani vechime
Mulți ani, localnicii și turiștii au ocolit măsurile de siguranță și au ignorat amențile de aporoape 7.000 de euro pentru intrarea ilegală. Iar acesta a fost motivul principal pentru care guvernele Andaluz și Malagan au lansat ambițiosul proiect de restaurate. Accesibilă din orașele Ardales and Alora (El Chorro), pasarela are mai bine de 100 de ani vechime și a fost construită pentru muncitorii de la două centrale hidroelectrice din apropiere. Traseul este acum supravegheat de un comitet ce cuprinde consilii reprezentative ale Malaga, Ardales și Alora.
Gina Rotaru

navigate_before
navigate_next

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 11 =