Articole recente

Cele mai înalte clădiri din lume

De zeci de ani, cele mai înalte clădiri din lume s-au aflat în New York și Chicago, dar acum lucrurile s-au schimbat și zgârie-norii se construiesc în toată lumea.

În acest moment doar două clădiri din întreaga lume măsoară peste 600 m (clădiri locuite). În aprilie 2013 s-a început construirea unei clădiri care va fi gata în 2020 și va măsura peste 1000 m. Adică aproape de două ori înălțimea celui mai impunător zgârie-nori din America de Nord, One World Trade Center.

Să vedem care sunt cele mai înalte clădiri din lume la ora actuală.

 

1.Burj Khalifa, Dubai (828 m)

Dubai-Towers

 

 

 

 

 

 

 

Este cea mai înaltă clădire din lume, depășind clădirea de pe locul doi cu aproape 200 m. Burj Khalifa răzbate prin nori și are un design influențat de floarea deșertului Hymenocallis și de arhitectură islamică. Clădirea găzduiește cel mai înalt club de noapte din lume, cel mai înalt restaurant din lume și cea mai înaltă platformă de observare.

 

2. Shanghai Tower, Shanghai (631 m)

2

 

 

 

 

 

 

 

Este a doua clădire din lume ca înălțime și cea de-a doua care depășește bariera celor 600 de metri. Shanghai Tower este o clădire strălucitoare, în formă de spirală și ecologică. Clădirea a fost denumită “oras vertical” și găzduiește “cartiere” și grădini de interior pe lângă varietatea spațiilor comerciale, de retail și hoteluri.

 

3. Abraj Al-Bait Clock Tower, Mecca (600 m)

3

 

 

 

 

 

 

 

Această construcție incredibilă mai este cunoscută și sub numele de Makkah Royal Clock Tower și este ridicată în Mecca, orașul sfânt al islamului, la mică distanță de Marea Moschee. Complexul Abraj Al-Bait are mai multe turnuri unde sunt găzduite miile de pelerini care vin la Mecca. Turnul cu ceas este cel mai înalt dintre ele și afișează cele mai mari fațade cu ceas din lume.

 

4. Ping An Finance Centre, Shenzhen, China (598 m)

4

 

 

 

 

 

 

 

Această clădire incredibilă făcută din oțel inoxidabil evocă look-ul clasic simplificat și în formă de spirală al zgârie-norilor. Acum se mai construiește un turn adiacent, dar mai mic, de care va fi conectat printr-un pod.

 

5. Lotte World Tower, Seoul (555 m)

5

 

 

 

 

 

 

 

Acest nou zgârie-nori tronează peste capitala Koreei de Sud și găzduiește o varietate de spații închiriate, o combinație între spații comerciale și rezidențiale, unde oamenii pot să locuiască sau să lucreze. Designul acestui zgârie-nori se focuseaza pe sticlă și metal.

 

6. One World Trade Center, New York City (541 m)

6

 

 

 

 

 

 

 

Numărul 541 nu este o coincidență; construit ca un simbol al libertății și al optimismului, One World Trade Center chiar se situează la o înălțime patriotică. Cu tot cu vârful său ascuțit este cea mai înaltă clădire din emisfera vestică și se ridică deasupra Memorialului 9/11 din New York.

 

7. CTF Finance Centre, Guangzhou, China (530 m)

7

 

 

 

 

 

 

 

CTF Finance Centre va găzdui în 2017 cel mai înalt și nou hotel din lume, când Rosewood va deschide un edificiu deasupra celor 16 etaje. Clădirea are multe margini și are ca temă figuri dreptunghiulare.

 

8. Taipei 101, Taipei (509 m)

8

 

 

 

 

 

 

 

Acest turn taiwanez arată ca o pagodă foarte înaltă și în 2004 (când s-a terminat construirea lui) era cea mai înaltă clădire din lume. Taipei 101 și clădirile din jur afișează în fiecare an de revelion imagini orbitoare.

 

9. Shanghai World Financial Center, Shanghai (491 m)

9

 

 

 

 

 

 

 

Denumit și “desfacatorul de sticle”, turnul este format, ca design, din intersecția a două arcuri curbate și o prismă pătrată –forme ce reprezintă simbolurile străvechi chinezești pentru rai și pământ. Turnul găzduiește și cel de-al doilea hotel ca înălțime din lume, Park Hyatt Shanghai.

 

10. International Commerce Centre, Hong Kong (484 m)

10

 

 

 

 

 

 

 

ICC a fost ridicat în 2010 și este mai mult decât o clădire de birouri: găzduiește un mall, un restaurant situat la etajul 101 și hotelul situat la cea mai mare înălțime din lume, Ritz-Carlton Hong Kong. Acest hotel are o piscină și un bar situate la etajul 118.

 

Larisa Țițirigă

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × two =