Articole recente

Cele mai neplăcute locuri in avion

Cu siguranță știi cât de important este să ai destul loc unde să îți întinzi picioarele într-un avion. Însă, aceasta nu este singura problemă pe care o poți întâlni într-un avion. Unele scaune nu se înclină, iar altele sunt învăluite de mirosurile toaletei. Pe scurt, sunt multe feluri în care locul ales te poate dezamăgi. Din fericire, de cele mai multe ori te poți feri de aceste locuri atunci când faci rezervarea și alegi locul în avion. În continuare îți vom prezenta locurile din avion pe care să le eviți în călătorii!

Ultimele locuri din spate
Locurile din spate – cele pe care în general le întâlnești chiar înainte de toalete sau bucătărie – sunt cele mai bune dacă nu dorești să înclini scaunul pe spate, și dacă nu suporți ca persoana din spate să îți tot împingă în scaun la fiecare mișcare, sau, pur și simplu, dacă ești un fan al discomfortului. Pentru toți ceilalți, aceste locuri ar trebui evitate pe cât posibil.

Locul de lângă ieșirea principală
Dacă spațiul pentru picioare este singurul lucru care te interesează, atunci cu siguranță ar trebui să alegi acest loc. În schimb, dacă ai o înălțime medie, ar trebui să reconsideri această decizie, deoarece aici nu există scaunul din față, deci nu vei avea spațiu de depozitare sub acesta, și va trebui să pui toate bagajele în containerele de sus, nu vei avea nici plasa ce există pe spatele celorlalte scaune, iar temperatura în această zonă va fi mai rece.

Locul rupt
Dacă zbori destul de mult vei întâlni și acest loc. Din păcate, acesta este posibil să fie cel mai neplăcut, deoarece nu poți plănui să îl eviți atunci când achiziționezi biletul. Scaunul poate fi neplăcut în diverse moduri, cum ar fi – să se încline la un unghi ciudat, sau să nu se încline de loc, să se miște din cuie, să nu funcționeze căștile, sau ecranul de pe scaunul din față să nu fie în cea mai bună condiție. În cel mai bun caz, poți atrage atenția personalului pentru a te repartiza pe un alt loc, dar de cele mai multe ori, nu există locuri libere.

Locul unde se află cutia pentru divertisment
BN-HO911_0325mi_P_20150325120354
După ce ajungi la locul ales din avion, în primul rând decizi ce bagaje să pui deasupra capului, și ce bagaje să pui sub scaun, moment în care îți dai seama că va fi ușor de ales – deoarece sub scaunul din față nu este suficient loc pentru a depozita un bagaj, și nici măcar pentru a îți întinde picioarele. În schimb, acolo este o cutie de metal, o “cutie pentru divertisment” ce ocupă destul de mult loc. Dacă ai avut cel puțin o dată acest loc în avion, vei știi cât de importanți sunt acei câțiva centimetri ce te împiedică să îți întinzi picioarele!

Locul de lângă grupul sanitar
Lăsând la o parte “aromele” îndoielnice, locul cel mai apropiat de grupul sanitar este tot printre cele mai rele, mai ales în cazul zborurilor lungi când aproape tot timpul este coadă la toaletă, iar statul la coadă într-un avion pare să facă pasagerii să își uite manierele. Pregătește-te de un fluviu nesfârșit de pasageri ce se vor lăsa pe spatele locului tău, mișcându-l în față și în spate – ori din cauza turbulențelor, ori că vor să se rezeme de ceva, ori că se întind cu poftă. Pregătește-te ca diverse părți ale corpului să îți fie împinse în umăr în timp ce pasagerii încearcă să facă loc traficului în ambele direcții pe coridorul avionului.

Locul din zona mai îngustă – la fereastră

În spatele unor avioane există câteva rânduri cu câte două scaune. La prima vedere, pare un vis – mai mult spațiu, și fără scaunul din mijloc. Dar…există alte probleme. Există un spațiu între scaun și peretele avionului, deci nu te vei putea rezema bine ca să poți dormi. Dacă îți plac camerele mici, atunci aceasta nu va fi o problemă pentru tine (și este destul de plăcut să îți poți pune picioarele lângă tine, și nu neapărat sub scaunul din față). Dar ai grijă: și persoana din spatele tău poate „declara” acest loc ca al său – pentru întinderea picioarelor, ceea ce înseamnă să suporți toată călătoria picioarele urât mirositoare ale unui străin, mișcânduse în vederea ta periferică. Acest lucru cu siguranță va face orice călătorie să pară de două ori mai lungă.

Locul nealiniat – la fereastră

Promisiunea termenului de „la fereastră” implică desigur că acesta va fi la o fereastră prin care să poți privi afară. Însă, multe avioane au o configurare ce plasează unele locuri între ferestre. Nu numai că acest lucru reprezintă o dezamăgire pentru orice pasager ce dorește să se uite afară, dar poate cauza și complicații în ceea ce privește lumina de afară, din moment ce lumina de pe geamurile din fața și din spatele rândului tău va ajunge și la tine, dar nu o vei putea controla. Deci, dacă îți dorești o lumină mai slabă, dar persoana din spatele tău vrea lumină puternică, va trebui să negociezi cu aceasta (îți sugerăm să încerci mita cu ciocolată) sau să investești într-o mască bună pentru ochi.

Ultimul rând
Stai pe ultimul rând într-un avion și cel mai probabil vei avea parte de o combinație personalizată de arome de la grupul sanitar, un scaun care nu se lasă pe spate, și o mulțime continuă de pasageri nerăbdători ce își așteaptă rândul la toaletă. Iar când este timpul să cobori, nu te deranja să te ridici de pe scaun vreo 10 minute după ce se stinge semnul pentru centura de siguranță. Până când se va elibera coridorul să poți ieși, în avion vei mai fi doar tu și echipajul de curățenie.

Locurile din fața culoarului de ieșire

Ca să fie destul loc în cazul necesității ieșirii de urgență, locurile din fața culoarului de ieșire au scaune care nu se înclină (sau se înclină foarte puțin). Din punct de vedere al siguranței, este foarte logic, însă mai logic este să încerci să eviți aceste locuri atunci când alegi unde vei sta.

Temutul loc din mijloc
Pentru liniile aeriene cum ar fi Southwest, poţi vedea panica din ochii pasagerilor ce urcă printre ultimii în avion şi caută un loc – orice loc – care să nu fie înghesuit între alți doi oameni. În cazul liniilor aeriene cu locuri desemnate, temutele locuri din mijloc sunt întotdeauna ultimele distribuite – cu cât îți rezervi zborul mai târziu, cu atât sunt șanse mai mari să duci un război cu pasagerii de la fereastră și cu cei de la coridor pentru acei câtiva centimetri în plus reprezentați prin brațul scaunului.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 7 =