Top sezon

Cele mai periculoase oraşe din lume

Cine nu visează la o călătorie în jurul lumii. Să străbaţi oceanele şi să vezi marile oraşe ale lumii, lăudate în broşurile turistice. Suna bine însă, chiar dacă ţi-ai permite, lucrurile nu stau aşa roz cum par. Fiecare oraş apre propriile probleme, dar unele sunt mai grave decât altele. Potrivit unui studiu publicat de Consiliul Cetăţenilor pentru Siguranță Publică și Justiție Penală, o organizaţie privată ce face parte din Asociaţia Angajaţilor din Mexic, există un top al oraşelor în care trebuie să te gândeşti de două ori înainte să le vizitezi. Iată lista cu 10 cele mai periculoase oraşe din lume.

1. San Pedro Sula, Honduras
Pentru al doilea an consecutiv, orașul San Pedro Sula a avut cea mai mare rata a criminalităţii din lume, depăşind oraşul Ciudad Juárez, din Mexic. San Pedro Sula se află în fruntea listei celor mai periculoase oraşe din lume pentru a doua oară, cu o rată de 169 de crime, la 100.000 de locuitori – asta însemnând o medie de peste trei crime pe zi.

2. Acapulco, Mexic
Demult o destinație turistică populară, Acapulco a ajuns să fie un oraş extrem de periculos din cauza cartelurilor de droguri. În ultimul deceniu, piaţa drogurilor a crescut, iar numărul mare de cadavre a devenit un fenomen comun al acestui oraş-port. Tocmai de aceea, pe plajele celebrului Acapulco, odinioară arhiaglomerate, abia dacă mai zăreşti o mână de turişti.

3. Caracas, Venezuela
Capitala Venezuelei, Caracas înregistrează una dintre cele mai mari rate ale criminalităţii din lume, cu 122 de crime, la 100.000 de locuitori. Oraşul se află zilnic sub presiunea cartelurilor de droguri, a luptelor stradale și a jafurilor armate. Localnicii şi turiştii săi trebuie să fie tot timpul în alertă, indiferent de zona oraşului în care se află. Aşadar, dacă ai de gând să vizitezi Caracas, asigură-ţi protecţie.

4. Distrito Central, Honduras
Nu a înregistrat cea mai mare rată a criminalităţii din lume, dar pericolele sunt vizibile şi sunt cauzate de sărăcia extremă, de corupția guvernamentală și de prezența Mafiei. Distrito Central este format, de fapt, din trei oraşe adunate laolaltă. Nivelul ridicat de violență există în toate şi multe scene grave se produc din nesăbuinţa turiştilor, care-şi etalează podoabele şi portofelul, ajungând să fie jefuiţi în stradă.

5. Torreón, Mexic
Deși Torreón este una dintre cele mai importante centre industriale și economice din Mexic, el este şi unul dintre cele mai periculoase oraşe din lume. În timp ce crima organizată și traficul de droguri nu înregistrează creşteri anuale, acest oraș mexican are în continuare una dintre cele mai multe crime din lume – 87 la 100.000 de locuitori.

6. Maceió, Brazilia
Brazilia are 14 cele mai violente orașe din lume. Maceió este capitala statului Alagoas și aici au loc în jur de 135 de crime la 100.000 de locuitori, în fiecare an. Orasul este, de departe, cel mai periculos din ţară, depăşind chiar şi mahalalele din Rio de Janeiro. Brazilia este frumoasă şi găzduieşte o mare parte din jungla amazoniană, dar fereşte-te de zonele cele mai populate. Nu sunt locuri pe care vrei să le vizitezi.

7. Cali, Columbia
Violenţa producătorilor de droguri abundă în multe dintre oraşele Americii Latine, printre care şi în Cali, Columbia. Cu aproape 80 de crime pe an, Cali nu este un oraş pe care să-l străbaţi ca turist. Columbia a avut dintotdeauna o reputaţie nefastă din cauza drogurilor, aşa că este puţin probabil să ajungă curând o destinaţie turistică.

8. Nuevo Laredo, Mexic
Nuevo Laredo este un oraș de graniță, unde crimele au loc în special noaptea. Însă, asta nu înseamnă că ziua eşti în siguranţă. Răpirea şi jaful sunt infracţionalităţi înregistrate zilnic, la orice oră. Începând cu 2006, aproximativ 60.000 de persoane au fost ucise în acte de violențe legate de droguri, conform rapoartelor publicate. Aşadar, dacă ai de gând să vizitezi Nuevo Laredo, asigură-te că mergi însoţit de un cunoscător, că nu te abaţi de la traseele turistice şi că nu ieşi noaptea din hotel.

9. Barquisimeto, Venezuela
Are peste un miliard de locuitori şi zeci de crime în fiecare zi. Oraşul este capitala regiunii sale şi deţine un număr suprinzător de mare de universităţi şi alte instituţii de învăţământ superior. În ciuda educaţiei şi a faptului că este o destinaţie turistică înfloritoare, zona este atât de periculoasă, încât mulţi turişti au ajuns să o evite.

10. João Pessoa, Brazilia
João Pessoa (capitala Paraíba) este cel mai estic oraş din Brazilia și unul dintre cele mai verzi din lume. Din păcate, cu 71.59 de crime la 100.000 de locuitori, clar nu este cel mai indicat loc în care să-ţi petreci vacanţa. Nici măcar aşa, în treacăt.

Deşi unele oraşe din listă deţin cele mai frumoase zone ale lumii, acestea sunt mult prea periculoase pentru a fi transformate în destinaţii turistice. Aşadar, gândeşte-te de două ori înainte de a alege vreuna dintre destinaţiile de mai sus! Rişti să-ţi pui viaţa în pericol.

Gina Rotaru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + seven =