Airline Go Top sezon Top Travel

Cele mai sigure companii aeriene din lume, în 2015

Compania aeriana Qantas

Site-ul aviației AirlineRatings.com a publicat recent lista anuală cu Top 10 cele mai sigure companii aeriene din lume. Încă o dată, compania australiană Qantas a ținut să se poziționeze în vârf de top. „Qantas contiuă să conducă industria cu inovații sigure și cu flota sa de avioane, acum considerate cele mai noi – 7.9 ani – și așa a fost încă de la privatizarea companiei din 1995”, a declarat editorul Geoffrey Thomas al AirlineRatings.com, pentru CNN.

Acesta spune că compania aeriană este un punct de referință a industriei privind cele mai bune practici și că aceasta a preluat conducerea în aproape fiecare mișcare importantă privind siguranța, în ultimii 60 de ani. Pe celelalte locuri în Top 10 cele mai sigure companii aeriene, menționate în ordine alfabetică, sunt: Air New Zealand, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Lufthansa și Singapore Airlines.

Top 10 cele mai sigure companii aeriene low-cost în 2015
Dintre cele 449 de companii aeriene monitorizate de Aviația AirlineRatings.com, 149 au început clasamentul privind siguranța cu șapte stele. Anul acesta, site-ul include lși o listă cu top 10 cele mai sigure companii aeriene low cost pentru 2015. Acestea sunt, în ordine alfabetică: Aer Lingus (Irlanda), Alaska Airlines (SUA), Icelandair (Islanda), JetBlue (SUA), Jetstar (Australia), Kulula.com (Africa de Sud), Monarch Airlines (Marea Britanie), Thomas Cook (Marea Britanie), TUIfly (Germania) și WestJet (Canada).

„Spre deosebire de numeroși transportatori low cost, aceste companii au trecut toate cerințele stricte ale Auditului Asociației Operaționale a Siguranței Aeriene și au înregistrări excelente privind siguranța. Low cost nu înseamnă siguranță mai puțină”, spune Thomas.

2014 – cele mai multe decese din ultimii 10 ani
Publicarea listei AirlineRatings.com a fost făcută într-un moment deosebit de sensibil pentru companiile aeriene. Dacă 2013 a fost considerat unul dintre cei mai siguri ani din istoria aviației, 2014 este considerat unul dintre anii cu cele mai multe incidente și decese. AirlineRatings.com spune că au fost 21 de accidente mortale, în urma cărora s-au înregistrat 986 decese în 2014 – mai mare decât media pe ultimii 10 ani. Cu toate acestea, privind partea plină a paharului, în 2014 s/au înregistrat doar 111 accidente, acesta fiind cel mai mic număr din ultimii 80 de ani, potrivit Biroului Arhivelor de Accidente Aviatice, cu sediul în Geneva. 1927 a fost sigurul an, până în 2014, în care s-au înregistrat 111 de accidente aviatice.

Cele mai nesigure companii aeriene ale lumii
AirlineRatings.com spune că în cazul în care o companie aeriană are un accident, care implică decesul unui pasager și / sau a unor membri ai echipajului, aceasta va primi automat o deducere de o stea, primind un rating inferior de siguranță. „Un accident care implică accidente mortale aduce cu sine o deducere de o stea timp de 10 ani de la data incidentului”, spune site-ul în cadrul unei pagini care explică sistemul de rating. Dintre cele 449 de companii aeriene intervievate de AirlineRatings.com, aproape 50 au trei stele sau mai puțin.

Patru linii aeriene au primit doar o stea de siguranță. Două sunt din Nepal – Tara Air și Nepal Airlines – alăturându-se Scat Airlines al Kazahstanului și Kam Air din Afganistan. Toate patru sunt pe o listă a companiilor aeriene cărora li s-a interzis să zboare pe teritoriul Uniunii Europene. Statele Unite ale Americii nu pune companii aeriene individuale pe lista neagra, însă publică o listă cu țările despre care consideră că nu îndeplinesc standardele internaționale de siguranță în aviație.
Gina Rotaru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × five =