Uncategorized

Cele mai tari aeroporturi pentru shopping

Nu ştiu să existe cineva care să nu iubească magazinele duty free. Ai produse de calitate, preturi mici şi oameni în vacanţă, eliberaţi de griji şi de limita cheltuielilor. Pe scurt, este momentul când toţi dăm frâu liber cheltuielilor. Nu ne uităm la bani, cumpărăm ce ne place (uneori chiar prostii), dar suntem fericiţi. Însă, ca turist regular, după câteva astfel de escapade realizezi cât de tare ţi s-a subţiat bugetul… Tocmai de aceea, am făcut o listă cu cele mai tari aeroporturi pentru shopping, în care chiar merită să fii turist cheltuitor. Mai jos sunt cinci dintre favoritele mele. Dacă tu ai descoperit şi altele, îţi aşteptăm îndrumările.

1. Aeroportul Schiphol din Amsterdam
Aş putea petrece aici ore întregi. Varietatea produselor e mare, începând de la bulbi de lalele şi oprindu-ne la ochelari de soare de calitate, alături de care zăreşti şi celebrele shopping bags galbele „See Buy Fly”. Este un loc perfect pentru un suvenir de moment la întoarcere acasă, dacă ai uitat să iei unul de pe străzile din Amsterdam. Preţurile sunt corecte, nici mari, nici mici, astfel că nu te vei simţi ca un turist ţepuit.

2. Aeroportul Heathrow din Londra, Terminal 5
La inaugurare, mulţi au criticat construcţia spunând că este un mall cu-n terminal de aeroport atașat. Sinceră să fiu, nu văd problema. Zborurile sunt corecte, neîntârziate, aglomeraţia nu există, iar noi avem tot timpul din lume pentru shopping. Heathrow este cunoscut pentru degustările de alcool, iar în magazinele sale duty-free găseşti selecţii mari de băuturi. În timpul „inspecţiei”, după o degustare la Heathrow, am trecut de la Tanqueray 10 la ginul Bombay Sapphire. Şi selecţia de la Harrods este destul de bună.

3. Airportul International Hartsfield-Jackson, din Atlanta
În 2006, aeroportul a făcut un upgrade major în ceea ce priveşte shoppingul. Acum, magazinele lui îţi iau ochii cu branduri mari, printre care Sean Jean, Kiehl, Ermenegildo Zenga și Lather. Cu toate acestea, preţurile sunt la fel ca-n afara Atlantei. Însă, tot rămân o opţiune bună dacă vrei să te întorci acasă cu un suvenir de calitate… şi fashion, pe deasupra. Dacă ajungi aici, poţi cumpăra articolele acestor branduri la acelaşi preţuri (nu mai mari) pe care le găseşti în mall-uri si magazine din exteriorul Atlantei. Avantajul este că ai putea găsi modele aparte, din colecţii mai recente.

4. Airportul JFK JetBlue, Terminal 5
Îmi place atmosfera şi designul acestui terminal. Unde mai pui că şi experienţa shopping-ului e bună. M-am ameţit un pic în magazinul Muji Japonia, care vinde de toate: de la accesorii de călătorie şi până la rechizite de birou. N-ar fi trebuit să mă mire că doar e cu iz de China. Ca fan a magazinelor de carte, vă recomand Blue Sky Trader, cu o selecţie frumoasă, alături de opţiunea de a citi şi de a reveni cu cărţile dacă zbori de pe aeroportul JFK JetBlue în mod regulat.

5. Aeroportul Internaţional Orlando
Când spui Orlando, inevitabil gândul îţi zboară la parcurile de distracţii. Ai Disney, Sea World și Universal Studio, unele dintre cele mai tari din lume. Iar fiorul distracţiei te cuprinde încă de pe aeroport, din pricina magazinelor cu afişe uriaşe, care reprezintă parcurile tematice. Iar asta nu e tot. Pe aeroport găseşti şi un magazin Lush beauty/bath, un magazin Kennedy Space Center, Harley Davidson şi unul de ceasuri Swatch – toate într-un design aproape uniform, care te îmbinge parcă la cumpărături. Şi spun uniform întrucât, în ciuda asemănării, fiecare magazin şi-a păstrat personalitatea. Ştii clar care, cum şi ce vinde, de la distanţă. Asta aşa, ca o lecţie de marketing.

Gina Rotaru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × four =