Top Destinatii Top Travel

Cinci insule din Caraibe de vizitat în timpul iernii

Cu sărbătorile de iarnă pe drum, acum este momentul să-ți stabilești țintele distracției în coloratele Caraibe. Acoperite cu păduri tropicale, bogate în animale sălbatice și cascade, presărate cu vulcani și înconjurate cu nisip alb, Insulele Caraibe sunt o destinație favorabilă familiilor cu copii de toate vârstele, indiferent de dorințe. Vacanțele în aceste cinci insule din Caraibe oferă rețetele ideale de distracție, relaxare și, fără doar și poate, romantism:

Bahamas are toate atuurile unei vacanțe ideale pentru familiile cu pofta unui amestec perfect între recreere, nou și relaxare. Cel mai bine cunoscut pentru plajele de o frumusețe răpitoare, Bahamas este lăudat și pentru navigația pe ape transparente și sporturile pe uscat. Răsfață-ți copiii cu o sesiune de înot Dolphin Experience pe Grand Bahama Island, unde delfinii atlantici zburdalnici îi îndrumă în unul dintre cele mai frumoase programe de înot din întregul caraibe. În timpul Carnavalului și a festivalurilor de stradă, fii cu ochii în patru după Moko Jumbies, celebrul marș al libertății pe picioroange. Va fi o experiență de neuitat.

Martinique. Dincolo de șirul de plaje spectaculoase și de cultura franceză fermecătoare, Martinica are o mulțime de peisaje, activități acvatice și terestre care îi vor fascina pe cei mici. Săriturile din copac în copac, pe o pistă de aventură amenajată de-a lungul unei pasarele printre copacii Trois-Ilets la Mongofila este prima și cea mai mare atracție. Este un parc natural gigant în mijlocul unei păduri tropicale, cu o mulțime de teme amuzante ce atrag copii de toate vârstele… și chiar adulți. Tot aici poți simți adrenalina în trambuline de apa, tobogane, leagăne plutitoare și pereți de cățărare la complexul family-friendly Maya Beach Club, al Plage de l’Hotel Caritan.

Isla Mujeres. Mexicul este la doar o scurtă, dar frumoasă plimbare cu barca de agitata insulă Cancun. Plajele din Isla Mujeres, sau Insula Femeilor, sunt pașnice și, uneori, pustii. Mayașii i-au dedicat Isla Mujeres frumoasei Ixchel (cunoscută mai bine ca zeița O), zeița fertilității, a Lunii, a medicinei și a fericirii. Familiile cu copii cărora le place să exploreze întinderile de nisip alb, fin, și apele transparente, turcoaz, se vor simți aici ca-n paradis. Copiii vor aprecia Turtle Farm din Isla Mujeres, un incubator și un centru de reabilitare destinate țestoaselor marine aflate pe cale de dispariție. Centru este deschis tot anul.

Insulele Cayman sunt un arhipelag de trei insule, aflate la 90 mile sud de Cuba, cunoscute și iubite pentru scufundările de clasă mondială, pentru sporturile nautice, precum și pentru terenurile de golf. Aici, întreaga familie poate petrece zile întregi în populara stațiune cu Seven Mile Beach și la Rum Point, unde apele sunt deosebit de calme și atmosfera este extrem de relaxantă. Înoată printre pisicile de mare din Stingray City, o zonă cu bancuri de nisip care duc în mare, pe care o găsești în North Sound, din Grand Cayman. Aic, în apele de mică adâncime, se adună grupuri de pisici de mare prietenoase, alături de care te poți bălăci.

Cu o mulțime de insule din care poți alege, Republica Dominicană este refugiul ideal pentru familiile care doresc facilități friendly pentru copii, într-o stațiune all-inclusive, care suprinde întinderea de nisip din estul insulei Punta Cana. În timp ce părinții se relaxează la plajă, într-un decor natural idilic, copiii se întrețin în parcul Paradisus Punta Cana Resort, unde pot juca baseball, pot practica tir cu arcul și pot face alpinism pe un perete special amenajat. Cum să nu-ți dorești să ajungi acolo?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × five =