Travel Magazine

Cinci mituri despre Las Vegas

Toată lumea asociază Las Vegas cu cazinouri non-stop, cabaret şi petreceri deocheate nesfârşite. Ştim Las Vegas-ul ca o lume a desfâului, însă chiar aşa este? Iată cinci mituri despre lucrurile care, probabil, au fost interpretate greşit.

Principala atracţie din Las Vegas: cazinourile
Nimic mai fals. Poate există câţiva pasionaţi înfocaţi, însă majoritatea celor care ajung în Las Vegas nu-şi pierd prea mult timp în cazinouri. Vin să vadă hotelurile de lux, restaurantele rafinate, spectacolele renumite şi opţiunile de divertiment a barurilor stradale. „Marile cazonouri inregistreaza doar 37% din veniturile totale din jocuri de noroc. În 1999, procentul era de 50%”, dar a scăzut constant”, a spus David G. Schwartz, director al Centrului de Cercetarea Jocurilor din cadrul Universităţii din Nevada, Las Vegas.

Schwartz spune că, în ultimii 15 ani, trei factori sunt vinovaţi pentru scăderea puternică a veniturilor obţinute de cazinouri din jocuri de noroc: hotelurile casino, care s-au înmulţit semnificativ şi oferă facilităţi all-in-one, restaurantele de marcă deschise de mubătari renumiţi precum Gordon Ramsey, Bobby Flay şi Mario Batali şi, fără îndoială, cluburile de noapte, care s-au înmulţit şi au crescut numărul de facilităţi destinate divertismentului. Astfel, turiştii au început să se strângă la mesele mari de băuturi şi tot mai puţin la mesele de poker.

Viaţa în Las Vegas este o petrecere continuă
„Dacă vrei, viaţa în Las Vegas poate fi o petrecere non stop. Dar Las Vegas se schimbă. Dacă mergi în The Strip nu vei mai vedea pe nimeni plimbându-se cu margarita în mână. Localnicii se schimbă, era lipsei de cultură a apus”, spune Andrea Bennett, editor şef la Vegas Magazine. Dacă înainte „cultura” însemna show-uri Cirque du Soleil şi reviste excitante precum „Men of the Strip”, astăzi Las Vegas are mult mai multe de oferit. Poţi merge la spectacolele de teatru, de balet sau de muzică internaţională desfăşurate în „Smith Center for the Performing Arts”, poţi merge la Filarmonica Las Vegas, la Sin City Opera şi, nu în ultimul rând, la spectacolele de pe Broadway.

Lăsând spectacolele deoparte, Las Vegas oferă numeroase zone naturale ce merită vizitate. Poţi face drumeţii în Red Rock Canyon – o zonă naţională protejată, aflată la doar 27 km vest de The Strip. De asemenea, Valea de Foc, din State Park (Nevada) este la aproximativ o oră spre nord de oraţ şi prezintă petroglife indiene vechi de 3.000 de ani. Cât despre oraşul Las Vegas în sine, el are celebra zonă Springs Preserve, cu 180 de hectare dedicate plimbărilor în natură. În concluzie, Las Vegas este un mix de atracţii, nu doar un oraş dedicat petrecerilor şi jocurilor de noroc.

Spectacolele au staruri de mult apuse
A fost adevărat odată, dar şi aici se simt schimbări. Desigur, încă există Britney, dar acum avem mai multe staruri renumite care vin aici, pe angajamente limitate. Două mari exemple sunt Tim McGraw şi Faith Hill. Iarna trecută, ei au stat 10 săptămâni la The Venetian şi tocmai au semnat pe un alt sezon. Un exemplu bun de evoluţie este Véronic DiCaire, un cântăreţ şi imitator vocal canadian, anonim în fara ţării sale înainte de a fi instruit de Celine Dion şi adus în Las Vegas, unde s-a lansat cu succes. În ultimii ani, Las Vegas a devenit mai mult de-un incubator de talente”, a spus Andrea Bennett, editor şef la Vegas Magazine.

Nu vei câștiga niciodată o avere în cazinouri, totul e plănuit
„Nu chiar. Pe termen scurt, este posibil să câştigi sau să pierzi bani mulţi. Conceptul cazinoului este acela de a încasa mai mult decât investesc. Dacă nu era adevărat, cazinourile ar da faliment”, spune Schwartz, director al Centrului de Cercetarea Jocurilor de la Universitatea din Nevada, Las Vegas. Cât despre câştigurile fixe, acest mit chiar nu este valabil. „Există un mod simplu în care poţi câştiga, la multe jocuri ale cazinoului. Trebuie doar să ai experienţă multă şi, desigur, un gram de noroc. „Spre exemplu, ruleta americană are 38 de spaţii. Dacă pariezi pe orice număr de sus există şanse de 35 la 1 de câştig. Adevaratele şansele sunt de 37 la unu. Acele două unităţi discrepanţă este modul în care casa păstrează margini.”

Oamenii muncesc în las Vegas, dar sigur nu locuiesc acolo
„Aud asta constant. Ei cred că noi trăim cu toţii pe The Strip. Nimic mai greşit. Aici există o comunitate reală.” A spus Andrea Bennett. Într-un oraş care întâmpină anual aproape 40 de milioane de vizitatori, există o populaţie de 600.000, pe care sigur că nu o vei întâlni la mesele de Baccarat, în jurul fântâni Bellagio sau în primul rând al vreunui show Blue Man Group. Localnicii nu obişnuiesc să joace prea mult. „Dacă ai de gând să supravieţuieşti în Las Vegas, sunt două reguli: nu bea şi nu juca. Per ansamblu, traiul aici este destul de conservator”, a adăugat Bennett.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *