Destinatii Top sezon

City break în Londra. Mâncare, muzică și distracții gratuite

Londra-art

City break în Londra? Da. Toamna vine cu dor de circuite și city break-uri în destinații în care arhitectura te uimește, mâncarea te cucerește, iar romantismul te cuprinde parcă la fiecare colț de stradă. Scriind asta, gândul mi-a zburat la Londra, unul dintre cele mai vizitate orașe ale lumii. Un oraș ce oferă câte ceva fiecăruia dintre noi. De la istorie la cultură, și de la gastronomie, până la temperaturi confortabile. Profund multicultural, Londra rămâne unul dintre cele mai cosmopolite orașe ale lumii, în care diversitatea înglobează viața de zi cu zi, mâncarea, muzica și moda. Iată câteva motive pentru care ai alege Londra ca destinație pentru un city break de toamnă.

City break în Londra, de weekend

În fiecare vineri seara, Londra te întâmpină cu muzicale West End. Sâmbăta este cea mai lejeră zi, în care poți obține o imagine de ansamblu asupra celor mai bune obiective turistice ale capitalei, alegând un tur cu autobuzul turistic hop on hop off. Spre seară, programează-ți o plimbare ca să vezi atracțiile de top ale aroașului, precum Coca-Cola London Eye si Turnul Londrei. Seara târziu, asistă la concerte experimentale în cele mai bune baruri de cocktail din Londra sau mergi la unul dintre numeroasele locații de muzică live. Iar a doua zi, ia-o de la capăt, explorând marile piețe din Londra, cum ar fi piața Camden, piața Brick Lane sau piața Columbia Road Flower Market. Și ce modalitate mai bună de a încorona weekendul ai putea găsi, decât relaxarea la o halbă de bere, într-un pub tradițional londonez?

City break în Londra, plin de romantism

Un weekend romantic în Londra… Cui nu i-ar face cu ochiul? Ia micul dejun într-un local micuț și intim, apoi mergi la o plimbare prin oraș și răsfățați-vă la unul dintre cele mai bune stațiuni balneare din Londra. Întreabă doar și toți vor ști încotro să te îndrume. Retrăiți povestea iubirii fără întreruperi pe măsură ce vizitați palatele istorice din Londra, de la grădinile spectaculoase ale hotelului Hampton Court Palace până la Palatul Kensington, acasă la Ducele și Ducesa din Cambridge. Iar când noaptea se așterne, așteaptă-te la experiențe de neuitat. Restaurantele romantice și barurile de pe acoperiș sunt locurile ideale pentru o seară unică … și poate chiar și pentru o propunere!

City break în Londra, ieftin

O vizită la Londra nu trebuie să-ți golească buzunarele. Rezervă o cameră într-un hotel ieftin din Londra, sau într-un apartament în regim self-catering. De asemenea, rezervă în avans excursia organizată prin oraș, pentru a beneficia de cele mai bune tarife de călătorie. Același lucru ți-l recomandăm și pentru biletele de teatru. Totul este mai ieftin, dacă îl planifici în avans. Și, peste toate, Londra se mândrește cu o serie de atracții și muzee cu intrări gratuite. Cumpără o carte cu vizitarea obiectivelor turistice in Londra pentru a obține acces gratuit să vezi picturile din Westminster Abbey (Biserica Collegială a Sf. Petru la Westminster) și la Tower Bridge Exhibition.

City break în Londra, special pentru gurmanzi

Te regăești printre gurmanzi? Vrei tot timpul să testezi ceva nou. Nu te avânta în restaurante pompoase, cu lumânări și cu programări pe luni în avans. Nu asta înseamnă Londra. Cel puțin dacă nu ești unul dintre romanticii incurabili, dornici să aibă cât mai multe experiențe luxoase de o dată în viață… Când vine vorba de mâncare, astfel de experiențe „o dată în viață” găsești și pe bani puțini. Îți recomandăm să stai la unul dintre puținele hoteluri din Londra cu un restaurant cu stea Michelin, cum ar fi Mandarin Oriental Hyde Park, The Berkley sau Hilton Hilton pe Park Lane.

Începe-ți ziua cu o cafea artizanală, mergi în piețele londoneze pline de culoare și fă cumpărături gourmet. Vizita unui gurmand în Londra nu este completă fără un ceai de după-amiază și o friptură tradițională de duminică. Combină degustarea de mâncare cu vizita obiectivelor turistice și cu cina pe o croazieră pe Tamisa. Sau, și mai bine, fă un tur gastronomic în jurul orașului. Te vei bucura de un city break în Londra ca la carte.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + eight =