Food & wine Ghid de vacanta

Cocktailuri de Crăciun! Ce arome „se poarta” anul acesta

Vrei nu vrei, în decembrie te cuprinde spiritul Crăciunului. Luminițele colorate, colindele și întâlnirile cu prietenii sunt doar câteva dintre lucrurile care te fac să iubești ultimele săptămâni ale anului. Iar dacă mai pui la socoteală și liberele de la serviciu, atunci chiar poți spune că este perioada favorită a multor dintre noi. Tocmai de aceea, mai toți îmbrățișăm tradițiile Crăciunului și, odată cu ele, cocktailurile specifice. Pentru că nu, Crăciunul nu înseamnă doar vin și sărutări sub crenguțe de vâsc, ci o mulțime de alte băuturi specifice care trebuie încercate. Dacă parcurgi toată lista de mai jos, vei avea cel mai tare Crăciun ever! Simplu, nu?

The Gingerbread Man
Adult fiind, acest cocktail este o scuză bună de a mânca și un omuleț din turtă dulce. Preparat cu Janneau VSOP, lichior Pain d’Epices, gălbenuș de ou pasteurizat, o bucată de ghimbir proaspăt și un grăunte de nucșoară, această băutură este plină de arome festive. Mănâncă puțină turtă dulce și apoi bucură-te de acest cocktail. Servește-l rece sau cald – alegerea e a ta.

Deck the Stalls
E timpul unui cocktail făcut în Deck the Stalls cu bourbon, lichior de castan, crema de cacao neagră, mentă, bitter, afine și garnisit cu o crenguță de mentă și puțin praf de zahăr pudră. Sau poțic omanda un cocktail făcut într-o pară cu gin, sirop de pere condimentat, tei, bere de ghimbur și garnisit cu scorțișoară și o felie de pară.

Vin Fiert & Milky Bar Snowball
Fii îndrăzneț și încearcă cocktailuri originale, creații ale barmanului. Vinul fiert se amestecă adesea cu coniac brandy, condimente de sezon (precum scorțișoara) și sirop de arțat. Dacă nu ești înnebunit după vinul fiert (ceea ce este greu de crezut), alege un Milky Bar Snowball făcut cu vodca, lămâie distilată, un baton de ciocolată albă, rășină aromată și albuș de ou. Te vei simți printre nori.

Bad Santa
Dacă ai nevoie de încălzire, încearcă un Toddy Hot, vin fiert sau un Chai Toddy, însă vei fi înnebunit dacă bei Bad Santa. Este o plăcintă caldă servită cu înghețată de caramel ușor sărat pe deasupra, alături de o brioșă rusă cu vodka. Vodka infuzată cu condimentele și fructele confiate fac din acest preparat un adevărat deliciu.

Winter Buzz
Winter Buzz este un cocktail făcut din vodcă de miere, Lillet Blanc, limoncello, suc proaspăt de lămâie și ghimbir, bitter din lămâie și portocale, servit cu brioșe cu migdale. Are o aromă destul de ciudată, pe care e păcat să o ratezi. Cine știe, poate vei mai cere câteva rânduri.

Christmas Martini & Mrs Claus Martini
Christmas Martini este un cocktail făcut cu vodcă Maze Christmas, amaretto, sirop de turtă dulce și servit cu coaja de portocala si o acadea din trestie de zahăr. Sau, încearcă o Mrs Claus Martini cu Chambord, Kahlua și servite cu un fulgi de zăpadă slipitori, comestibili.

Sazerac Chocolate Orange
Sună delicios si chiar este delicios, E făcut cu bourbon, coniac și Cointreau pentru mixul portocaliu și sirop de prăjitură de ciocolată. Și, din punctul nostru de vedere, este singurul Sazerac pe care-l vrem de acest Crăciun.

Spargatorul de Nuci
Nu, nu este de a pune pe un spectacol de balet, ci cocktail de Crăciun în cinstea operei. Este un cocktail cu whisky Scotch, Pedro Ximenez sherry, un strop de lichior francez pe bază de plante, Dom Benedictine și presărat cu un gram de ardei iute, care să îți garanteze o seară încinsă.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − five =