News

Complex de schi interior, de 50 milioane €, în Paris

Parisul intră în competiţie cu Londra. La aproape un an după ce Boris Johnson a anunţat construcţia unui complex de schi pentru Parcul Olimpic din Londra, de 252 milioane de euro, capitala Franţei are şi ea acum propria zonă urbană de schi la orizont. Potrivit ziarului francez Le Figaro, compania olandeză Snowworld plănuieşte să construiască un centru cu 22.000 metri pătrați de pârtii şi 320 metri de pante. La ora actuală, Chill Factore, din zona Parcului Trafford (Manchester), are 180 de metri şi este cel mai mare complex de schi interior din Statele Unite, în timp ce Londra are planuri pentru o construcţie de 20.000 de metri pătraţi de piste şi 300 metri de pante, cu 20 de metri mai puţin decât noul proiect al Parisului.

Design nou în Elancourt
Centrul pentru care a fost realizat proiectul există deja în Elancourt, în departamentul Yvelines, în partea vestică a Parisului, are 230 de metri şi a fost construit pe un deal artificial. El urmează să fie amenajat cu un telescaun, pârtii de sanie, un restaurant și un hotel de trei stele. Primarul Elancourt, Jean-Michel Fourgous, şi-a oferit sprijinul în realizarea proiectului, estimând că acesta va crea 200 de locuri de muncă şi va aduce un plus substanţial economiei. Preţul estimativ al biletului de acces la pârtiile de schi este de 52.50€ de persoană, la care se adaugă închirierea echipamentelor şi al skipass-ului, cu reduceri pentru localnici.

Pe de cealaltă parte, Alain Le Vot – un fost primar al oraşului, din apropiere de Magny les Hamlets – a declarat pentru Le Figaro că dealul a fost exploatat pentru „proiecte leisure-business, pentru o elită mică”, iar şansele de a trage turişti cu bani sunt relativ mici. „Care este interesul unui spaţiu de schi într-o tavă? Adevărații oameni care au bani să vină în acest dom, pot alege staţiuni reale de schi, la doar câteva ore de capitală, cu TGV-ul. “

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − eight =