Uncategorized

Controlul temperaturii în camera de hotel este adesea placebo

Suntem bombardați cu efecte placebo – tratamentul considerat miracolul mintii, chiar si in camera de hotel. Conform Wall Street Journal, avem exemple la tot pasul. Firmele de medicamente ne vând pastile roșii deoarece clienții sunt convinși că sunt mai puternice decât cele albe. Prin apăsarea butonului roșu, la unele treceri de pietoni, nu scurtezi timpul de așteptare. Este doar o impresie. Omul verde apare la perioadă calculată, ca la semafoarele automate. Însă, ideea și acțiunea în sine de fac să se simțim mai productivi. Și, peste toate, butonul de „închide ușile” în lift nu servește decât pentru a calma frustrarea pasagerilor nerăbdători. Dacă nu crezi, fii mai atent data viitoare când le folosești.

Iluzia deținerii controlului

Ei bine, și la această listă, adaugă și controlul termostatului din camera de hotel. Credeai că hotelierii nu știu cea mai confortabilă temperatură în fiecare sezon. O știu, dar te lasă pe tine să deții controlul. Motivul: efectul placebo. Și vei reveni. O investigație făcută de Wall Street Journal a confirmat ceea ce mulți dintre noi știau deja în adâncul minții: „Nu-i imaginația. De multe ori, termostate din camera de hotel nu sunt sub controlul tău.”

Studiile The Journal despre temperatura in camera de hotel:

„Termostatul de perete comun găsit în camera de hotel este, de obicei, un comutator senzor de febrilitate și ventilator de viteză automată. Are un detector de febrilitate și sistem cu infraroșu pentru a menține costurile prin reducerea apetitului. Mulți termostați sunt legați de ușa întrerupătorul de la ușă, oprind funcționarea când lași o fereastră sau ușa deschisă.

New York Hilton are un sistem care păstrează o temperatură de 25℃ în camerele neocupate și apoi setează automat termostatul la 23℃. Răcirea unei camere se face în aproximativ 5 minute. Acest sistem noi de control a ajuta compania hotelieră Hilton scadă dorința turistului de folosire a termostatului cu 14%, din 2009.”

Un control doar aparent

Astfel, controlul temperaturii în camerele de hotel nu îl deținem noi, ci doar avem senzația asta. Nivelul temperaturii are un maxim și minim de creștere și de scădere, în funcție de hotărârea hotelului. Iar hotărârea hotelului este luată în urma unor studii care să arate nivelul optim pentru starea de bine a organismului. Așadar, când umbli la termostat, vei simți mai rece sau mai cald, pe moment. Cu timpul, el se reglează cum a fost setat inițial (temperatura optimă de răcoare sau căldură), oferindu-ți ție sentimentul de control. Mai exact, placebo.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 4 =