Anglia Destinatii Top sezon Top Travel

Crăciunul în Londra – de unde să începi?

Crăciunul nu înseamnă numai cina cu familia, el este și o sărbătoare a iernii, a brazilor împodobiți și a orașelor luminate. Dacă anul acesta ai vrea să faci ceva diferit, atunci este momentul potrivit să vizitezi Londra! În această perioadă, orașul este mai frumos ca niciodată, cu pomi de Crăciun în fiecare piață, vitrinele magazinelor arată pur și simplu minunat, iar străzile sunt împânzite de luminițe. Mulți dintre locuitorii orașului călătoresc în această perioadă, deci orașul va fi mai liniștit și îl vei avea numai pentru tine. Aici ai câteva idei cu ce ai putea face de Crăciun în Londra, după ce ai vizitat cele mai cunoscute obiective:

Plimbă-te prin Hampstead Heath
Orice londonez ți-ar recomanda o plimbare în parcul Hampstead Heath în dimineața de Crăciun. De cele mai multe ori, aerul va fi rece, dar plăcut, și vei descoperi o pătură fină de gheață pe iarba verde, iar priveliștea către oraș – amețitoare. Nu uita să urezi „Crăciun fericit” tuturor trecătorilor, aceasta fiind o tradiție la care britanicii par să țină foarte mult.

Servește ceaiul de amiază
Ca să te simți cât se poate de britanic în această vacanță, de ce nu servești un ceai chiar în centrul orașului? Răsfață-te cu o băutură inspirată din basmul lui Hans Christian Andersen „Crăiasa Zăpezilor” la Conrad St James, situat pe străduțele dintre Big Ben, Westminter Abbey și Palatul Buckingham. Dulciurile pe care le poți degusta aici sunt fursecuri cu unt sărat „Oglinda Fermecată”, bezele pudrate cu sclipici, coacăze și prăjituri cu nucșoară, acompaniate de șampania G.H. Mumm – furnizorul oficial de șampanie al Reginei Ellisabeta a II-a). Toate aceste bunătăți sunt însă ediție limitată, ele fiind disponibile numai în perioada Crăciunului!

Mănâncă un prânz…altfel
Cu siguranță, ai petrecut majoritatea Crăciunurilor mâncând tradiționalul porc, așa că noi îți propunem ca anul acesta să încerci ceva diferit! În Londra poți găsi aproape orice îți trece prin cap, unele restaurante oferind chiar și meniuri speciale de Crăciun cu numeroase feluri de mâncare, iar dacă vei căuta bine, vei găsi restaurantele cu cea mai frumoasă priveliște în minunata clădire “The Shard” – cea mai înaltă clădire din Europa. Din păcate, o astfel de priveliște va fi destul de costisitoare, dar cu siguranță vei petrece o zi de neuitat!

Prefă-te că ești la ski
Se pare că toată lumea merge la ski în ultima vreme – nu te îngrijora! Chiar dacă Londra nu are pârtii sau măcar ninsori destul de dese, are cu siguranță locuri ce te vor face să te simți exact ca într-un resort de ski! Hotelul The Goring din Belgravia și-a transformat terasa exterioară într-o copie perfectă a barului de ski St Moritz, un bar ce emană eleganță de modă veche. Inspirat de fotografiile de colecție ale străbunicului său la ski, Jeremy Goring a recreat St. Moritz în inima Londrei, îmbogățindu-l cu blănuri pufoase pe scaune, covoare din cașmir, un miros plăcut de pin, lumini, și până și chelnerii sunt îmbrăcați în salopete de ski de colecție. Bucătarul-șef îți va prepara câteva specialități, printre care tartiflette, cartofi rösti, și macaroane Emmental.

Răsfață-te la spa
Dacă poți „fura” câteva ore din programul încărcat de Crăciun, poți merge să te răsfeți la un spa. Bucură-te de beneficiile acestuia cu o aroma-terapie, reflexologie, tratament, masaj și multe altele!

Distrează-te!
Este Crăciunul până la urmă, și chiar dacă nu vrei să îl petreci conform tradiției, nu este nimic greșit în a te bucura de zecile de târguri de Crăciun ce împânzesc Londra cu luminile lor și mirosurile de preparate dulci! Gustă delicioasele preparate, cumpără un suvenir, și apoi îndreaptă-te căre Hyde Park, unde vei găsi un patinoar imens, zona „Regatului Magic de Gheață” cu figurine sculptate, dar și reprezentații incredibile ale circurilor „Zippos Christmas Circus” și „Cirque Berserk”.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + twenty =