Articole recente Top sezon Top Travel

Cuba – țara mașinilor de epocă

Când vine vorba de Cuba, o capsulă a timpului sub forma unei insule în apropierea Floridei, nimic nu este mai fermecător decât mașinile de epocă, presărate pe străzi ca un memento al unor timpuri de mult apuse.
Cuba-Almendrones
Atmosfera de epocă minunează călătorii entuziasmați să descopere artefactele de colecție, în timp ce savurează o gură de mojito în bodega preferată a lui Ernest Hemingway.
Străzile pavate ale Havanei sunt presărate cu de toate, de la Forduri Fairlane imaculate, la Studebakere șubrede, înecate în fum. După embargoul Statelor Unite în 1962, cubanezilor le-a fost pur și simplu imposibil să aducă mașini noi din America – sau măcar piese de schimb pentru automobilele rămase după revoluție. În plus, socialismul lui Castro interzicea cubanezilor să își cumpere propriile mașini noi până în 2011.
masini-clasice-cuba-5bd671d2205f8f6928-940-0-1-95-1
Încercând să mențină relicvele din anii `50 și `60 pe linia de plutire, cubanezii au învățat să improvizeze: au construit piese de schimb ei înșiși, și au amestecat toate măruntaiele mașinilor. Privind un Chevrolet pe stradă, poți fi aproape sigur că merge pe un motor nemțesc sau japonez.
Această putere a menținut parcările Cubei pline de mașini de modă veche, oferind astfel țării una dintre cele mai deosebite atracții turistice din lume. Până la urmă, o vizită aici nu este completă până când nu te plimbi cu un taxi care să fie un Cardillac din 1955.
Pe măsură ce se destind restricțiile de călătorie, este din ce în ce mai ușor să ajungi în Cuba, anterior interzisă – iar iubitorii acestui loc se tem că superbele mașini Bel-Air și Buick vor fi înlocuite sistematic de mașini americane de calitate proastă de prin anii `90.
old-timer-873129_1920
Sperăm ca locuitorii țării să rămână la fel de atașați de aceste moșteniri la fel de mult cum suntem și noi. Acum este cel mai potrivit moment pentru a vizita Cuba: înainte ca vânzătorii de mașini moderne să apară din centrul Havanei până în Trinidad.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × four =