Articole recente Destinatii Olanda Top sezon Top Travel

Cum să îți petreci noaptea de revelion în Amsterdam

Amsterdamul este un oraș perfect unde să îți petreci Anul Nou (sau Oud en Nieuw cum îl numesc olandezii). Întregul oraș se transformă într-o petrecere stradală, cu mulțimi de petrecăreți ce cântă, dansează și se bucură de artificii. Desigur, poți merge la o petrecere exclusivă, dar în Amsterdam cel mai bine te vei distra în stradă în noaptea de anul nou. Seara se împarte în două: prima parte, când totul este nefiresc de liniștit, încât ai impresia că tot orașul este numai al tău; dar urmează perioada de după miezul nopții, când începe nebunia. Pentru a te bucura de ambele părți ale serii, noi îți recomandăm cum poți petrece Anul Nou în Amsterdam fără cheltuială!

Mergi la o plimbare
Este noaptea perfectă pentru a te plimba pe malul canalului. Mai târziu nici nu vei avea alte opțiuni, ținând cont de faptul că de Anul Nou nu există transport în comun după ora 8 seara.

media_xl_1486414
Vizitează „Podul Scheletic”
Magere Brug (sau Podul Scheletic) este cel mai bine vizitat în timpul nopții, când este frumos iluminat, dar și un loc excelent de unde poți privi focurile de artificii.

Fă o plimbare pe apă
Feribotul gratuit de la Stația Centrală Amsterdam către Amsterdam Noord este un fel de mini-croazieră, unde te poți bucura de luminile strălucitoare ale orașului reflectându-se în apă. Te poți întoarce direct, sau poți aștepta următorul ferry, după ce ai explorat cartierul nordic al orașului. Nu uita însă că de anul nou, transportul public are program scurt!

IAmsterdam
Fă-ți un selfie
Este un clișeu într-adevăr, însă a devenit o adevărată cerință ca turiștii să își facă o poză în fața semnului gigant „I Amsterdam” de la Museumplein, deasemenea un loc potrivit pentru a privi spectacolul de artificii de la miezul nopții!

Miezul nopții: Artificii
La miezul nopții, Amsterdam explodează cu lumina artificiilor pe tot întinsul său, și poți vedea foarte bine de pe orice stradă. Cele mai bune locuri aglomerate însă sunt în centrul orașului, în piețe, inclusiv în Piața Dam, Museumplein și Rembrandtplein. Artificiile vor străluci pe cer aproximativ o oră, iar tu vei putea vizita câteva locații speciale. Noordermarkt este întotdeauna plin și zgomotos, iar de revelion aici vei găsi cele mai zgomotoase petarde. Pentru o experiență mai puțin agitată, așează-te pe un pod peste canale, și bucură-te de reflexiile luminii în apă.

shutterstock_110745587
Mănâncă Oliebollen
Nu sunt chiar gratis, dar nici nu te falimentează. Aceste oliebollen (un fel de gogoașă cu stafide) sunt preparatul preferat de olandezi în noaptea de revelion. Le vei găsi de vânzare peste tot în oraș, iar pentru o experiență completă de revelion olandez, servește-le cu un pahar de șampanie!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *