Destinatii Top sezon

Destinația toamnei! Top atracții în Seul

Indiferent că ești pasionat de shopping, istorie, drumeții sau mâncare, Seul te va încânta. Zeci de mall-uri, buticuri, palate și parcuri de distracții concurează pentru a-ți atrage atenția, și fiecare cartier te ademenește cu propria personalitate.

Este destinația în care zbuciumul, agitația și descoperirile te țin în priză, iar împrejurimile îți oferă momente de respiro, cât să o poți lua de la capăt. Iar când ai nevoie de o pauză de la capitală plină de viață, posibilitățile se multiplică: ai trenuri rapide și relativ scurte spre Coreea, care fac posibile excursiile de-o zi în mai multe părți ale țării.

Muzeul Național de Folk din Coreea

Stabilit în interiorul zidurilor Palatului Gyeongbokgung, Muzeul National de Folk din Coreea conține aproape tot ce ți-ai putea dori să știi despre istoria țării.

Prin display-uri moderne, artefacte și exponate interactive, muzeul te trimite în era preistorică a Coreei, te trece prin perioada Celor trei Regate ale peninsulei, apoi prin dinastia Joseon și, înainte de a te readuce în prezent, te încântă cu o expoziție ce evidențiază obiceiuri și tradiții din cultura coreeană de astăzi. Adresa: 37, Samcheong-ro, Jongno-gu, Seoul.

Muzeul Kimchikan

În Coreea, n-ai să auzi „ cheese” când se fotografiază (poate doar la turiști). Coreeni obișnuiesc să spună Kimchi – un preparat considerat mâncare națională, consumat ca acompaniament la fiecare masă. Datorită popularității sale, există un întreg muzeu dedicat acestui aliment coreean de bază.

Expoziția din cadrul muzeului Field Kimchi arată modul de preparare al Kimchi, explică diferitele sale sortimente și prezintă istoria și beneficiile nutriționale ale acestuia.

Aici poți chiar să iaie lecții de gătit kimchi! Ca bonus: muzeul este situat în Insadong, un cartier tradițional coreean, unde în aproape fiecare local se servește, ai ghicit, Kimchi. Adresa: 35-4, Insadong-gil, Jongno-gu, Seoul

Muzeul Ceaiului

Dacă ești fan al ceaiului, sigur nu vei vrea să ratezi muzeul și ceainariile din Insadong. Amplasat într-un Hanok grațios din lemn (casă tradițională coreeană), acest mic muzeu prezintă lucrări ale tinerilor ceramiști, afișează artefacte legate de ceai și alte delicatese istorice din diferite țări producătoare de ceai, inclusiv China, Tibet și, desigur, Coreea. Grădina muzeului găzduiește o cafenea cochetă, în cadrul căreia poți alege dintr-o selecție de 130 de ceaiuri diferite, inclusiv ceaiuri de plante, ceaiuri de flori, ceaiuri din Japonia, Sri Lanka și India. Adresa: 19-11, dong Insa-, Jongno-gu, Seoul-si.

Cheonggyecheon

Canalul Cheonggyecheon este o importantă atracție turistică din Seul și, totodată, locul în care localnicii vin să se relaxeze. El se întinde pe o suprafață de 5.8 de kilometri, curgand de la vest la est, prin centrul orasului Seul, și datorită lui locul este considerat un loc de refugiu, un mijloc de relaxare al oamenilor de pretutindeni, turiști sau localnici deopotrivă.

Zona ce înconjoară Cheonggyecheon se mândrește cu clădiri moderne, marmură și diverse sculpturi, precum și cu celebrele podurile Narae si Gwanggyo. Adresa: Cheonggyecheon, Jongno 5 (o) .6 (Yuk) ga-dong, Seou.

Turnul Namsan

Muntele Seul Namsan are peste 260 de metri înălțime, iar în partea sa superioară stă mândru Seul Tower, care se înalță și el 260 de metri. Acesta este cel mai înalt punct din Seul, de unde poți admira priveliști absolut impresionante.

Puțin mai jos, Seul se împrăștie parcă într-un „wonderland”, în timp ce Coreea de Nord răsare la orizont ca o bijuterie, în zilele senine ale anului. Duă ce străbați aceste zone, cumpără o carte poștală: N Seoul Tower este cunoscut ca fiind cel mai bogat și variat din lume la acest capitol.

Scrie un mesaj în timpul apusului și trimite-i-o cuiva drag. Mamei poate? Adresa: 105 Namsangongwon-gil, Yongsan 2 (i) ga-dong, Yongsan-gu, Seoul, Coreea De Sud.

Bukchon Hanok Village

Dacă vrei autenticitate și eleganță, gastronomia din Seul îți va întrece așteptările. Încearcă mâncăruri tradiționale coreene – ansamblul numit Hanjeongsik, la Bukchon Hanok Village.

Este unul dintre cele mai bune modul de a petrece un moment aparte în cultura istorică a Coreei reale, prin produsele alimentare, servite în maniera în care au fost servite timp de secole. Adresa: 79-12 Gahoe-dong, Jongno-gu, Seoul, Coreea de Sud.

Rak Ko Jae

Înseamnă „un loc unde te pot bucura de tradițiile vremurilor trecute și de odihna sufletului”. Amenajat după o casă din epoca Dinastiei Chosun, The Hanok, în vârstă de 130 de ani (casă tradițională coreeană), a fost folosită de o societate secretă, în timpul ocupației japoneze din Coreea, înainte de al doilea război mondial, drept spațiu de studiu al limbii și culturii coreene. În anul 2003, un arhitect maestru, desemnat de guvernul coreean drept “Comoara Umană Națională”, a renovat Hanok, iar acum acesta este unul dintre cele mai pitorești locuri locuri în care să pășești în Coreea.

Oaspeții care stau în Rak Ko Jae pot participa la multe evenimente care ilustrează elementele culturii coreene tradiționale, cum ar fi prepararea celebrului Kimchi, probarea unui „hanbok” (îmbrăcăminte tradițională coreeană) sau experimentarea unei ceremonii de ceai după-amiază. Adresa: Coreea de Sud, Seul, Jongno-gu, 계동 길 49-23.

Han River Park

Han River este artera principală din Seul și al patrulea cel mai lung fluviu din peninsula coreeană. Acest canal taie în două cartiere pline de viață din Seul, iar podurile moderne amenajate de-a lungul acestora formează cărări cu peisaje aproape de basm. Artera Han River Park, presărată cu cafenele și magazine, este perfectă pentru o plimbare de după-amiază, de-a lungul apei. Pentru a explora întreagazonă, îți poți închiria o bicicletă sau poți merge într-o croazieră cu cină, pe un feribot din ce alunecă în jos, spre Han. Adresa: 65 Hangaram-ro, Jamsil-dong, Songpa-gu, Seoul, Coreea De Sud.

Muzeul Național al Coreei

Muzeul Național al Coreei este cel mai mare muzeu din Coreea și găzduiește o colecție cuprinzătoare de artefacte culturale coreene, care spun povestea fascinantă a itoriei coreene, din zilele antice până în epoca modernă. Aici există, de asemenea, și un muzeu pentru copii, un spațiu de joacă și o expoziție interactivă impresionantă, care îi învață pe cei mici istoria coreeană și de patrimoniu. Cel mai frumos dintre toate: intrarea în muzeu, inclusiv în Muzeul copiilor, este gratuită. Adresa: 137 Seobinggo-ro, Yongsandong 6 (Yuk) -ga, Yongsan-gu, Seoul, Coreea De Sud.

Lotte World Shopping Mall

Această versiune a Disneyland este cea mai tare din lume, fiind cel mai mare parc tematic din interior. Complet cu un castel, roller coastere, parade, o gama de gustări dulci și magazine de vânzare a colecții întregi de articole, Lotte World Shopping Mall merită o vizită, pur și simplu, pentru a vedea fenomenul ciudat al „portului adolescentin” coreea – -unde tinere cupluri se îmbracă din cap până în picioare în costume. Adresa: 240 Olympic-ro, Jamsil-dong, Songpa-gu, Seoul, Coreea de Sud.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 20 =