Travel Magazine

Destinații pentru 2016

Hot air balloon travel over Andaman sea

Ljubljana, Slovenia
ljubljana
Ai putea compara această bijuterie a Sloveniei cu Praga mulțumită străzilor sale presărate cu cafenele și arhitecturii medievale – diferența dintre cele două capitale stă doar în numărul de turiști. Ljubljana, al cărei centru istoric nu a fost vătămat de război sau timp, a reușit să se mențină intactă, iar prețurile aici nu sunt prea ridicate. Anul acesta, orașul este pregătit să fie pus în centrul atenției drept Capitala verde a Europei, urmând pașii pionierilor în recondiționarea naturii: Copenhaga, Stockholm și Hamburg. Dovezi ale acestor inițiative ecologice sunt peste tot, de la cei peste 2000 de copaci plantați în ultimii 10 ani, până la centrul orașului unde nu este permis accesul cu mașinile. Există și numeroase parcuri, printre care Tivoli, cu marele conac din era barocă, Mlaștinile din Ljubljana cu locuințele preistorice, loc protejat de UNESCO, circulara Potecă a Comemorării și Camaraderiei căptușită de 7000 de copaci, și Grădina Botanică, veche de două secole. Aventuroșii iubitori de natură cu siguranță vor dori să meargă să exploreze peștera Postojna din apropiere – cea mai lungă peșteră din Europa deschisă vizitatorilor. O expediție din anul 2015 a descoperit o deschidere către încă 3 kilometri, extinzând lungimea totală a labirintului subteran la 24 de kilometri. Mulțumită panoramei alpine și a cavernelor bogate în stalactite, acesta este unul dintre puținele locuri din lume ce sunt nălucitor de frumoase și naturale la orice altitudine.

Taipei, Taiwan
6833287-taipei
Ani la rând, fără prea multă agitație și zgomot, Taipei a început să devină unul dintre cele mai irezistibile orașe ale Asiei. Sistemul de transport public, eficient și curat, face acest oraș aproape de vis. Spectrul posibilităților culinare aici, de la chioșcurile cu mâncare la colț de stradă și până la restaurante scumpe, rivalizează cu Singapore, ca să nu mai spunem că și arta începe în sfârșit să capete recunoașterea meritată. Orașul a fost denumit Capitala Mondială a Designului pentru anul 2016, iar construcția Centrului pentru Artele Spectacolului Taipei de către OMA (Oficiul Arhitecturii Metropolitane), un complex ce conține trei teatre, va fi finalizat anul acesta. Alte exemple ale creativității orașului pot fi găsite la Galeria 100 – ce pune în lumina reflectoarelor talentul regional, dar și la Galeria Aki.

Aarhus, Danemarca
Aarhus-Denmark_2512371k
Al doilea oraș ca importanță din Danemarca nu este de multe ori în centrul atenției din moment ce Copenhaga tinde să atragă o mare parte a gloriei. Însă, pitorescul oraș Aarhus, pe coasta de est a peninsulei Jutland, strălucește anul acesta cu frumuseșea deosebită a canalelor dar și pe front culinar. Bucătarul Wassim Hallal a fost în fruntea pregătirilor delicioaselor preparate culinare nordice care au străbătut vijelios orașul. Restaurantul său, Frederikshøj (felul de mâncare cel mai faimos: stridii afumate cu măduvă), împreună cu restaurantele Gastromé și Substans, au fost primele care au primit stele Michelin în afara Copenhagei, iar acest trio face parte din motivul pentru care orașul are parte de un nou val de vizitatori entuziasmați. Cu această „revoluție culianră” adăugată arhitecturii inovative (spre exemplu: pasajul în culorile curcubeului de pe Muzeul ARoS – realizat de Olafur Eliasson), refacerea câtorva zone de canale și viitoarea titularizare a orașului drept una dintre cele două Capitale Europene ale Culturii în anul 2017, orașul are toate ingredientele necesare pentru a deveni următoarea destinație importantă din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *