News

EASA: De acum, folosirea gadgeturilor este permisă în avion

De acum, avem voie să ne jucăm pe telefonul mobil, pe tabletă şi pe alte dispozitive electronice portabile în timpul zborurilor. Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA) a hotărât să dea liber companiilor aeriene europene să-şi lase clienţii să folosească dispozitivele electronice portabile. Companiile aeriene pot permite, de asemenea, folosirea dispozitivelor electronice portabile PED (platformă de evaluare a dezvoltării) pe întreaga durată a zborului, după un proces de evaluare a siguranței. Ca urmare, pasagerii vor putea folosi de smartphone-uri, tablete, laptop-uri, e-readere sau MP3 playere ca în orice alt mijloc de transport, pe tot parcursul zborului.

Acces în funcţie de avion
Noua hotărâre AESA permite companiilor aeriene ca platformele PED să rămână pornite, fără a fi setate pe „modul pentru avion”. Aceasta este cea mai recentă etapă de reglementare care contribuie la capacitatea de a oferi servicii de telecomunicații sau wi-fi „gate-to-gate”. Cu toate acestea, AESA a hotărât ca fiecare companie să decidă dacă permite sau nu utilizarea platformelor PED, în funcţie de statisticile şi măsurile de siguranţă adoptate de fiecare.

Pentru a da liber folosirii dispozitivelor, o companie aeriană trebuie să treacă mai întâi printr-un proces de evaluare, asigurându-se astfel că sistemele aeronavei nu vor fi afectate în niciun fel de semnalele transmise de gadgeturile turiştilor. În urma acestei hotărâri, pot apărea diferenţe între companiile aeriene, în special în privinţa folosirii platformelor PED. „Pasagerii trebuie să urmeze în orice moment instrucţiunile echipajului companiei aeriene. La bordul unui avion, siguranţa este pe primul loc”, se arată în anunţul emis de EASA.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × one =