Articole recente News

Epava de pe Plaja Navagio se deteriorează

O echipă de experți a vizitat epava MV Panagiotis, care a făcut faimoasă Plaja Navagio din Zakynthos și a concluzionat că se deteriorează.

În ultimii 36 de ani, de când nava a eșuat în apele Mării Ionice, exteriorul navei a ruginit, s-a îndoit și a crăpat, a declarat echipa Departamentului de Protecție și Conservare a Patrimoniului Cultural, din cadrul Institutului Educațional Tehnologic al insulelor ionice.

Nava Panagiotis transporta țigări de contrabandă în anii 80 și a eșuat pe Plaja Navagio din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Plaja era atunci cunoscută sub numele de Agios Georgios.

La început, epava a creat panică în rândul autorităților de pe insulă, care se temeau să nu contamineze plaja și apa, dar acest lucru nu s-a întâmplat. În schimb, epava a atras mii de vizitatori din întreaga lume și astfel Plaja Navagio (inaccesibilă pe uscat), a devenit una din cele mai vizitate și frumoase plaje.

Navagio a devenit și punctul de întâlnire al pasionaților de BASE Jumping, care organizează aici, în fiecare an, Go Fast Games.

 

Larisa Țițirigă

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 8 =