Top sezon Top Travel

Excursie de-o zi în Antarctica? Acum se poate!

Antarctica

Dacă te-ai plictisit de city break-uri în Franța, Italia, Spania sau alte destinații europene, poți alege oricând o escapadă de o zi în Antarctica! Pare incredibil, dar Phil Asker, fondatorul Antarctica Sightseeing Flights, a lansat ceea ce poate fi cel mai tare tur zilnic din lume – o vacanță de 12 ore în Polul Sud Magnetic. Începând cu anul 1994, operațiunea a fost o parte a tururilor sale business mai mari, Captain’s Choice, care oferă excursii charter de lux în destinații îndepărtate. „Luam prânzul cu pilotul șef al Qantas chiar înainte de prima noastră excursie cu avionul privat când am întrebat dacă zborurile spre Antarctica ar putea fi posibile. Răspunsul a fost entuziast și așa am început procesul de reglementare”, a spus Asker.

Polul Magnetic, de la 3.000 de metri
Antarctica Sightseeing Flights operează acum 19 rute diferite din cinci orașe australiene – Sydney, Melbourne, Perth, Adelaide și Brisbane. Zborurile pitorești durează aproximativ 12-13 ore pe un Qantas 747-400ER. Antarctica începe să se zărească la trei ore după decolare, iar avioane zboară deasupra continentului sudic aproximativ patru ore, fără a atinge solul. Cele două căpetenii ale fiecărui zbor aleg cea mai bună cale de vizualizare, bazându-se pe condițiile meteorologice și pe cele mai recente imagini din satelit.

„Paradă” de pinguini
Ruta noastră favorită și cea mai obișnuită este deasupra Polul Sud Magnetic, Baza Franceză de la Dumont d’Urville, cu un ghețar dramatic în spatele ei și Iceberg Alley în fața ei, precum și Commonwealth Bay, cu coliba exploratorului Douglas Mawson”, spune Asker. Alte repere includ Ghețarul Ninnis Glacier și Ghețarul Metz, lanțul Munții Transantarctici, baza italiană la Terra Nova Bay și formațiunile de gheață în formă de mozaic din Marea Ross. Cea mai joasă altitudine la care vor zbura aerovavele va fi de 3.000 de metri pentru a nu deranja coloniile de pinguini, care se pot vedea din avion de la această înălțime. Organizatorii spun că pasagerii se pot aștepta la o adevărată paradă de pinguini, care se strâng în colonii imense, de o frumusețe rară. Cu toate acestea, pasagerii nu vor putea vedea fauna sălbatică a Antarcticii în detaliu.

Petrecere de Revelion deasupra Antarcticii
Și asta nu e tot. Dacă vrei o excursie mai specială, alege să vizitezi Antarctica de Revelion. În fiecare an, compania organizează o petrecere de Revelion, în care pasagerii pot dansa la bord, pe cele cinci piese interpretate live de o trupă de jazz. „De Revelionul acesta am înaintat și mai mult spre sud, spre baza americană McMurdo Station și am încercuit Muntele Erebus (cel mai sudic vulcan activ al continentului). Vulcanul a erupt și a fost o priveliște uimitoare de bun venit a noului an”, spune Asker. De asemenea, ruta a inclus McMurdo Dry Valley, un punct de atracție major pentru geologi și fotografi.

Facilități în aeronavă
Zborurile sunt deservite de aeronava Qantas și cabina acesteia este separată în șapte clase, de la clasa economică centrală (rânduri de mijloc din clasa economică), la Ice Class (cabina de primă clasă). Chiar și pasagerilor aflați la cel mai mic nivel li se permite să tragă cu ochiul prin ferestrele culoarelor sau în apropiere de ușa aeronavei. Experții sunt prezenți în fiecare zbor pentru a descrie obiectivele turistice, iar în cadrul zborului există două servicii complete de masă, gustări și serviciu gratuit de bar.

Gina Rotaru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − six =