News

Fabrica celebrului „Savon de Marseille”, 160 de ani!

„Savonnerie Le Fer à Cheval” – Cea mai veche fabrică de săpun din Marsilia – a sărbătorit luna trecută 160 de ani de producție de calitate!

Celebra fabrică franceză de astăzi și-a început producția într-un cartier tipic din Marsilia, Chemin de Sainte Marthe, reușind să se remarce printre o duzină de alte fabrici mai mici prin adoratul „Le Savon de Marseille”.

Continuând o tradiție de zeci de ani, bazată pe o rețetă veche ce implică numai materii prime de calitate, Savonnerie du Fer à Cheval creează și astăzi un produs unic și autentic, devenit emblematic în toată lumea.

Iar luna trecută, la 160 de ani după ce și-a început activitatea, această cea mai veche fabrică de săpun încă activitată în Marsilia, a devenit membru al grupului select „Entreprise du Patrimoine Vivant” și deține o etichetă a turismului de calitate.

Savon de Marsilia – Exclusiv din uleiuri vegetale

Pe măsură ce înaintezi în fabrică, intri într-o lume a tradițiilor străvechi și decoperi mici secrete ale săpunului de calitate. Șapte din cele nouă rezervoarele originale sunt încă în funcțiune (fiecare are o greutate de 15 tone), iar fundația de piatră, cu diverse lucrări de renovare, este piatra de temelie a fabricii.

Aici descoperi că adevaratul „Savon de Marsilia” se face exclusiv din uleiuri vegetale, cu nici un colorant, fără parfum și fără conservanți. Acesta se obține printr-un proces foarte vechi de cinci pași, la care chiar poți participa.

O nouă eră

Savonnerie du Fer à Cheval a fost cumpărată de doi frați, Raphaël et Yannick Seghin, care au lucrat din greu la o reorganizare completă a fabricii de săpun, având ca scop revitalizarea ei pentru aniversarea celor 160 de ani.

Fiind parte din patrimoniul viu al Marsiliei și având un produs popular si atemporal precum Savon de Marseille, Savonnerie du Fer à Cheval va fi în continuare una dintre cele mai profitabile și apreciate fabrici de săpun din Franța: potrivit noilor proprietari, de la această vârstă începe o nouă eră.

O eră în care se preconizează creșterea producției și dezvoltarea și mai puternică a companiei.

Noi linii de produse pentru 2017

Cu această ocazie, Raphaël Seghin, Președinte NCDSM (Nouvelle Compagnie des DETERGENTS et du Savon de Marseille, o societate căreia îi aparține marca Fer à Cheval) anunță: „Am revizuit marketingul, producția și organizarea muncii și vom putea oferi noi linii de produse pentru 2017, cu ambiții noi pentru distribuție.

De asemenea,vom lucra la o campanie de strângere de fonduri pentru modernizarea producției noastre”.

„Maison” și „Authentique Savon de Marseille”

Pe langa lansarea unei cutii speciale de săpun, dedicată aniversării celor 160 de ani, fabrica a introdus pe piață două noi linii de produse, pentru a răspunde noilor cereri: linia „Authentique Savon de Marseille” și linia „Maison” (cu savon de Marseille).

Înainte de sfârșitul anului va fi lansată și o linie de produse cosmetice – lapte de corp și o cremă de mâini hrănitoare cu unt de shea. Mai mult, în 2017, vor fi lansate pe piață un total de 70 de produse, care dubleaza portofoliul de produse din 2013.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × one =