Articole recente Top sezon Top Travel

„Fereastra de Azur” din Malta, atracție subacvatică

Azure-Window-art

Celebra formatiune de rocă naturala a Malei – „Fereastra de Azur” – poate fi vizitată chiar dacă se află sub mare. Autoritățile malteze au stabilit ca roca să intre din nou în circuitul turistic, chiar dacă s-a prăbușit în mare la începutul lunii martie. Astfel, acum, există agenții de turism care vând excursii de scuba diving în adâncurile mării, la „Fereastra de Azur”.

Când „Fereastra de Azur” a Meltei s-a prăbușit în Marea Mediterană, oameni din întreaga lume au plâns pierderea acesteia. Acum, însă, reperului natural i-a fost dat din nou viață. Forma de stâncă naturală, care seamănă cu o fereastră, a fost mult timp emblema Maltei și a fost prezentată într-o varietate de filme și emisiuni de televiziune, inclusiv „Game of Thrones”.

„Fereastra de Azur” – o nouă comoară subacvatică

„Fereastra de Azur” este un arc din calcar natural, aflat pe insula malteză Gozo. Ea se află în apropiere de Golful Dwejra, pe Marea Mediterană. Ea erodase natural de ani de zile, însă colapsul nu era unul iminent. Valurile înalte și vânturile puternice în timpul unei furtuni au răsturnat formațiune, vestea prăbușirii ei șocând o lume întreagă. Scufundatorii au început sa viziteze situl subacvatic, iar resturile imensei structuri formează acum un peisaj subacvatic impresionant. Perfect pentru excursii turistice.

Un sit în plină ascensiune turistică

Imediat după prăbușirea formațiunii, marele publicații ale lumii au anunțat știrea. Mii de turiști s-au dus la fața locului pentru a vedea cu ochii lor tragedia, iar autoritățile malteze au început să se îngrijoreze privind modul în care acest incident va afecta turismul în țară. Ei bine, astăzi, problema a fost soluționată. „Fereastra de Azur” din Malta nu mai este o atracție terestră, ci una subacvatică. Frumusețea ei poate fi încă admirată într-o sesiune de scuba diving în apele Mării Mediterane.

„Este o pierdere pentru cei care trăiesc deasupra mării, dar pentru cei care iubesc scufundările, acesta este unul dintre cele mai bune lucruri care s-au întâmplat în Gozo”, a declarat Brendan O’Brien, care a vizitat siteul în iunie, pentru The Telegraph.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 13 =