News

Focar de neovirus pe croaziera Crown Princess! Peste 170 de pasageri infectați

Un focar de norovirus care a izbucnit la bordul navei Crown Princess, ce aparține liniei de croaziere Princess Cruises, a infectat 172 de persoane, arată statisticile Centrelelor din SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Cel puțin 158 din 3.009 de pasageri și 14 din 1.160 de membri ai echipajului au fost doborâți de virus la bordul Crown Princess, în timpul unei croaziere de 28 de zile, care andocat duminică în Los Angeles. Vasul de croazieră a navigat din Los Angeles spre Hawaii și Tahiti, iar rezultatele testării rapide a norovirusului au confirmat existența acestuia la bord, arată ancheta actualizată a CDC.

Protocoale de dezinfecție
„În ultimele zile, la bordul navei a început să crească numărul bolilor gastro-intestinale, cauzate de norovirus (cunoscut mai bine ca „gripa stomacală”). Ca răspuns, am adoptat protocoale stricte de dezinfecție, dezvoltate în colaborare cu Centrele de SUA pentru Controlul Bolilor (CDC), care includ o curățare profundă și extinsă a navei și a terminalului de la Los Angeles. O dezinfecție care va avea loc duminică, înainte ca nava să pornească în următoarea călătorie”, a declarat Susan Lomax, purtătoarea de cuvânt a Princess Cruises, printr-un e-mail.

Declarația CDC a confirmat că nava a implementat proceduri sanitare CDC pentru a încetini răspândirea bolii. Linia de croazieră a făcut, de asemenea, anunțuri pentru pasagerii aflați bord privind existența focarului, încurajând igiena mâinilor și raportarea imediată a eventualelor simptome. De asemenea, și pasagerii care urmau să urce la bordul navei au fost notificați.

Sute de pasageri infectați
Cel puțin 122 din 3.161 de pasageri și 30 din 1.176 membri ai echipajului aflați la bordul Crown Princess s-au îmbolnăvit în timpul unei vacanțe de croazieră organizată în aprilie, spune CDC. Agenția Federală susține că focarul a fost provocat de norovirus și E. Coli. Norovirusul este cunoscut ca fiind destul de contagios, el determinând apariția simptomelor de greață, vărsături și diaree, și se crede că numeroase vase de croazieră au avut anul acesta pasageri infectați cu neovirus. „Așa cum în sezonul rece apare răceala și gripa, așa există și perioade în care gripa stomacală își face apariția. Noi îi încurajăm pe toți oaspeții noștri să fie sârguincioși în practicile de igienă precum spălarea frecventă pe mâini cu apă și săpun, precum și utilizarea șervețelelor dezinfectante”, a declarat Lomax.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 1 =