News

Forbes: Londra este cea mai influentă capitală din lume

Forbes a poziţionat Londra în vârful topului „Cele mai influente oraşe din lume, în 2014”, înaintea altor mari puteri precum New York și Paris, pe criterii privind cantitatea investiţiilor străine atrase direct, concentrația sediilor corporative centrale și ușurința deplasării in alte orase, la nivel mondial. Potrivit studiului, Londra a atras peste dublul numărului de oferte de investiţii străine directe decât New York, care s-a clasat pe locul al doilea.

Joel Kotkin, autorul studiului şi colaborator la Forbes, a declarat: „Londra nu este doar capitala istorică a limbii engleze, care contribuie la statutul Angliei de centru major de promovare media, dar este, de asemenea, locul de naştere al culturi, al practicii juridice și al afacerilor, lucruri care definesc capitalismul global… Dincolo de aceste puncte forte, conform proiectului Startup Genome, Londra a devenit centrul de pornire al tehnologiei de top din Europa. Oraşul are peste 3.000 de start-up-tech, precum si cel mai mare birou Google, în afara Silicon Valley.

Creştere economica prin atragerea companiilor straine
Gordon Innes, CEO la London & Partners, compania de promovare a Capitalei, a declarat: „Londra are multe atribute remarcabile, recunoscute în întreaga lume, inclusiv un bazin adânc de talente, acces facil la pieţe, sprijin financiar și o bine meritată reputație pentru inovație și creativitate. Sunt mândru că Forbes a recunoscut în studiul său aceste puncte forte şi com continua să prezentăm Londra lumii exterioare, nu doar ajutând mai multe companii să ajungă în oraşul nostru, ci şi prin crearea unor noi locuri de muncă şi a unei creşteri economice, de care va beneficia atât Londra, cât şi Marea Britanie.

Premii în proiectare şi dezvoltare software
În luna mai 2014, Londra şi-a revendicat primul loc în alt top influent: PwC „Oraşe cu oportunităţi”, care a analizat dezvoltarea a 30 de oraşe la nivel mondial. Studiul a constatat că Londra este „tehnologic în vârful jocului”, câştigând clasamentele de top pentru proiectare şi dezvoltare de software și multimedia. De asemenea, Londra stă foarte bine la capitolul acces şi calitate la internet în instituţiile de învăţământ.

Potrivit Londra & Partners, Londra a văzut recent o creștere majoră a numărului de companii internaționale care fac noi investiţii în capital. Potrivit cifrelor publicate la inceputul acestui an, în anul financiar 2013/14, Londra & Partners a ajutat 260 de companii internaționale să-şi stabilească afacerile pe teritoriul oraşului, cu 16% mai mult decât în 2012/13. Studiul arată că, anul acesta, s-a simţit o creştere semnificativă a numărului de companii care vin din SUA și China, dar şi a numărul de companii care vin din Europa, în special în sectorul serviciilor tehnologice și de afaceri.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − 4 =