News

Fuziunea TUI Travel şi TUI AG, aproape de finalizare

Fuziunea TUI Travel şi TUI AG s-au înţeles în privinţa termenilor de fuzionare. Touroperatorul britanic TUI Travel și părintele lui german, Tui AG, şi-au dat acordul privind termenii pentru fuziunea lor pe termen lung, care duce la crearea celui mai mare grup din lume al sectorului turistic de lux, vor crea cel mai mare grup din lume, turism de agrement, cu o valoare totală aproxcimativ 5.2 miliarde de lire sterline. Acordul dintre cele două companii a fost finalizat şi urmează să fie supus la vot acţionar spre sfârşitul săptămânii viitoare.

Se aşteaptă ca fuziunea dintre cei doi giganţi să ofere companiei TUI Travel 46% de acţiunile grupul combinat şi 54% din acţiuni companiei TUI AG. Potrivit lui Sir Michael Hodgkinson, vicepreședinte și director senior independent al TUI Travel, Peter Long şi Friedrich Joussen urmează să se alăture directorilor executivi ai grupului, cu Peter Long Peter președinte al Consiliului de Supraveghere al TUI AG și Friedrich Joussen CEO-ul unic al grupului ce se va reuni începând cu februarie 2016. Grupul valorează aproximativ 5.2 miliarde de lire sterline.

Economii anuale de 36 de milioane de lire sterline
Fuziunea va duce la crearea „unui business numărul unu în lume în sectorul turistic de lux, poziţionat clar drept un operator de turism cu perspective de dezvoltare pe termen lung”, susţine TUI. Prin simplificarea corporativă, se așteaptă potenţiale economii ale costurilor, în valoare de 36 de milioane de lire sterline, pe an. TUI spune ca fuziunea „sporește certitudinea de aprovizionare” pentru dezvoltarea continuă a vacanţelor unice. Acest lucru va permite, de asemenea, dublarea ritmului de creştere a conţinutului companiei existente TUI AG prin integrarea a peste 30 de hoteluri suplimentare și până la două nave de croazieră.

Proces finalizat la finele 2014
Privin fuziunea, Sir Michael Hodgkinson, vicepreședinte și director senior independent al TUI Travel, a declarat: „Prin simplificarea structurii şi combinarea celor doua sinergii substanțiale de afaceri, se vor realiza o reducere substanţială a costurilor. Mai mult, potenţialul de a atrage beneficii materiale comerciale va fi deblocat. Poziția lui Peter Long ca, pentru început, director executiv cu aceeaşi responsabilitate ca la fostele întreprinderi TUI Travel și apoi, din 2016, în calitate de președinte al consiliului de supraveghere, ar trebui să ofere, de asemenea, acţionarilor TUI Travel încredere în prosperitatea grupului pe termen lung.” Fuziunea urmează să fie votată de acţionarii TUI Travel la finele lunii octombrie, iar speranţa este ca întregul porces să se finalizeze la finele acestui an.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × two =