Destinatii Grecia

Ghid de vacanta! Cinci plaje secrete din Europa

Chiar daca suntem in mijlocul lunii mai, soarele fierbinte ne da deja pofta de vacanta. Insa, incotro mergem si cum anume vrem sa ne rasfatam? Indiferent ca esti gurmand, pasionat de sporturi nautice sau de drumetii, plaja intra cu siguranta in planurile tale de vacanta. Motiv pentru care, ti-am pregatit un top cinci plaje secrete din Europa, care te vor duce din Scotia, pana in Grecia. Asta asa, ca sa ai de unde alege!

Insula Harris
Printre insulele nordice indepartate ale Scotiei rasare Insula Harris, unde pe plaja de nisip alb, marginita de o mare cu ape cristaline, poti zari mai multe caprioare, vidre si delfini decat testoase si kite-surferi. Este plaja pe care te simti rupt de civilizatie si inconjurat in totalitate de o natura exotica, altfel decat ti-ai fi imaginat-o. La cativa kilometri buni de litoral vei zari un tesator, care sta si le vinde turistilor produse handmade originare din Harris.

Côte Sauvage, pe coasta de vest a Frantei
Francezii pastreaza cu gelozie o zona de plaja naturala, de care doar ei stiu… acum si noi . Cu toate ca este un colt de rai, putini francezi vin aici pentru plaja, daramite turisti. Côte Sauvage se afla vizavi de oyster, in Île d’Oléron, pe coasta de vest a Franței. Inconjurata de o padure densa de sterar, între Ronce-les-Bains si La Palmyre, aceasta porțiune de 29 de kilometri de nisip alb este accesibila doar printr-o excursie peste dune.

Plaja italiana Sardinia
Indreapta-te spre sudul Orosei, satul italian din secolul al 15-lea, unde centrul istoric este format din case vechi din piatra, cum ar fi celebrul Anticos Palathos Bed and Breakfast, la 18 kilometri sud de rezervația naturala Bidderosa Beach. Regiunea imparte aceleasi nisipuri albe si ape de azur transparente ca in nord, dar nu exista multime ca in Porto Cervo. Iar asta datorita unei reglementari care restrictioneaza numarul zilnic de masini care pot circula si parca la mai putin de 3 kilometri de iesirea spre autostrada SS12. Unde mai pui ca zona este ferita, pe autostrda existand un semn spre praga, foarte greu de observat.

Cala Varques, Majorca
Aflata intre Portocolom si Porto Cristo, plaja cu nisip alb Cala Varques este accesibila doar cu barca sau mergand pe o carare stancoasa. Plaja este înconjurata de paduri de pin si se mandreste cu o apa limpede, ca a unei piscine. Una dintre stancile din apropiere iti ofera acces lao jumatate de kilometru de peste subterane, unele dintre ele si acvatice. Aici nu vei gasi magazine, asa ca ia-ti pranzul la pachet. Ea se afla la 20 minute sud de Manacor, unde La Reserva Rotana – o casa de piatra din secolul al 17- lea, a fost transformata într-un teren de golf privat si un complex de epoca.

Elafonisi, Creta
Elafonisi Beach, o rezervație naturala pe varful sud-vestic al Cretei. Este o plaja neobisnuit de linistita, fara comercianti, cu nisip roz si o apa albastra, slipitoare. Ea se afla in apropierea fermecatorului sat Chania, cu al sau port venetian din secolul al 15-lea, si este o atractie turistica majora pe timp de vara, la care insa putini au acces. Poti ajunge aici fie cu un autobuz, fie cu o masina inchiriata.
Gina Rotaru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − 10 =