News

Grecia în centrul atenției din cauza gestionării crizei refugiaților

Reuters raportează că într-un ultim efort pentru a-și dovedi sprijinul și dorința de a ajuta cu afluxul de refugiați ce intră in Europa prin intermediul țărmurilor grecești, guvernul Greciei a distribuit marți un număr de fotografii aeriene cu noile centre de înregistrare a refugiaților din insulele Egeei de Nord.

Grecia afirmase anterior că urmează să organizeze cinci centre de supraveghere în insulele Lesbos, Chios, Leros, Kos și Samos, pentru a ajuta cu procedurile de înregistrare a numărului de refugiați ce continuă să intre în țară. Această decizie a fost luată la numai câteva zile după apariția zvonurilor unei posibile eliminări din zona Schengen, lucru care îndemnat guvernul să ceară ajutorul Uniunii Europene și a controlului de frontieră. Se așteaptă ca aceste centre să devină operaționale în decursul lunii, oferind adăpost temporar pentru aproximativ 7500 de persoane.

În sumitul de joi al liderilor UE, se așteaptă ca Grecia să fie pusă sub presiune cu privire la criza refugiaților.
Cotidianul Kathimerini afirmă că UE va dori o monitorizare mai eficientă a granițelor sale exterioare și o operare mai bună a centrelor de înregistrare și relocare a refugiaților.

Concluziile schițate cer deasemenea ca statele-membre UE să execute o serie de acțiuni pentru a aborda această problemă înaintea întrunirii Consiliului European pe 18 și 19 februarie 2016.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + sixteen =