Airline News

Grevă cu pagube de 495 milioane€ la Air France-KLM

Air France-KLM a dezvăluit astăzi impactul grevei înregistrate în luna septembrie. Compania a declarat în acea perioadă a înregistrat pierderi de 495 milioane de euro. Greva de anul trecut a fost cea mai lungă din ultimii 20 de ani, provocând companiei o scădere a profiturilor, compensată însă de economiile realizate prin prețurile mai mici la combustibil.

Greva a fost provocată de o dispută a piloților asupra planurilor de extindere a companiei aeriene de buget Transavia. Grupul aerian a declarat că a plănuit să taie investriția cu 300 de milioane de euro pe an în 2015 și 2016, spune BBC. Alexandre de Juniac, directorul executiv, a declarat că: „Privind dezvoltarea pieții, exceptând Atlanticul de Nord, suntem foarte, foarte precauți.”

77 de milioane de pasageri, în fiecare an
Din mai 2004, Air France și KLM Royal Dutch Airlines au devenit cel mai mare grup al european al unei companii aeriene: un grup, doua companii aeriene și trei întreprinderi. Fiecare companie aeriană și-a păstrat identitatea, numele comercial și de brand. Cele trei întreprinderi de bază sunt de business și pasageri, Cargo și Inginerie & Maintenance. Ambele companii aeriene au propriile operațiuni pe hub-uri din Paris-Charles de Gaulle și Amsterdam – Schiphol. Air France si KLM transportă peste 77 de milioane de pasageri în fiecare an, cu 573 de aeronave spre 243 de destinații, în 103 de țări.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − 12 =