News

Guvernul malaezian preia Malaysia Airlines

Zguduită de pierderea a două avioane de cursă lungă în ultimele cinci luni şi evitată de mulţi turişti, compania Malaysia Airlines se întoarce în proprietatea statului. Guvernul malaezian preia controlul Malaysia Airlines, după ce compania a simţit un colaps financiar major şi o scădere dramatică a siguranţei în ochii turiştilor, în urma celor două tragedii petrecute recent.

În luna martie, zborul MH370 a dispărut la scurt timp după decolarea din Kuala Lumpur, spre Beijing. În ciuda căutării multi-naționale, autorităţile nu au decoperit nicio urmă de Boeing 777. La ora actuală, se presupune că cei 227 de pasageri și 12 angajaţi au pierit, iar avionul s-ar afla undeva pe fundul Oceanului Indian. Tragedia a zguduit puternic imaginea companiei, oamenii devenind reticenţi privind zborurile cu avioanele Malaysia Airlines. Iar tragedia următoare a fost o lovitură şi mai puternic, compania pierzând şi mai mulţi turişti.

Zeci de mii de turişti şi-au anulat rezervările pentru 2014
Luna trecută, un alt 777, pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur a fost doborât în estul Ucrainei. Toţi cei 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului au murit când zborul MH17 a fost lovit la peste 10.000 metri altitudine de o rachetă rusească, ajunsă în mâinile rebelilor separatişti. În urma acestor tragedii, Malaysia Airlines şi-a pierdut titulatura de cea mai sigură companie aeriană şi, totodată, două avioane costisitoare, într-un timp relativ scurt.

Malaysia Airlines Continuă să opereze normal, dar după cea de-a doua tragedie a făcut o ofertă fără precedent de restituiri complete pentru pasageri care şi-au rezervat zborurile în 2014. În urma acestei decizii, se spune că zeci de mii de turişti şi-au anulat rezervările, apelând la alte companii aeriene.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 1 =