News

Hawaii, ameninţat de un ciclon tropical

Hawaii

Sezonul uraganelor continuă în Oceanul Pacific, iar Hawaii este ţinta multora dintr ele. După două uragane care au provocat răniţi şi mai multe daune materiale, meteorologii anunţă că o altă furtună se apropie de Hawaii, aceasta având potenţialul de a se transforma într-un ciclon tropical. Centrul Naţional de Uragane a emis, miercuri dimineaţa, o avertizare conform cărela la aproximativ 1300 mile est-sud-est de Insula Mare s-a format o furtună care are 70% şanse să se transforme, în următoarele cinci zile, într-un ciclon tropical.

Julio, la 560 mile nord de Honolulu
Potrivit Centrului de Uragane Central Pacific, Julio se întărește din nou în uragan, dar rămâne în depărtarea nordică a insulelor. Julio a fost localizat la 560 mile nord de Honolulu și se îndrepta spre nord-vest, cu 7 mile pe oră, provocând rafale de vânt uriaşe. Analiştii spun că Julio trebuie să se întoarcă astăzi spre nord-est, iar mişcarea lui va continua să producă valuri mari pe malurile multor insule din Hawaii. Potrivit meteorologilor, valurile se vor diminua treptat în zilele următoare. Julio a fost al cincilea uragan din Pacificul de Nord-Est, al sezonului din 2014, care va trece din 30 noiembrie.

Furtuna urmează uraganul Iselle, care a lovit direct insula Hawaii la sfârșitul săptămânii trecute, si uraganul Julio, care a trecut la nord de insulele, la începutul acestei săptămâni. Miercuri dimineaţă, Julio a încă era la categoria uraganelor de gradul 1, aflându-se la aproximativ 625 mile nord de Honolulu şi îndreptându-se cu 8 mph spre nord-vest, potrivit Centrului de Uragane Central Pacific, fiind şi astazi o ameninţare pentru insulele Hawaii din cauza rafalelor puternice de vânt. La începutul anului, unii meteorologi au avertizat să acest sezon va fi mai afectat de uragane decât de obicei din cauza evoluţiei conţiliilor El Nino şi a încălzirii apelor din Pacific, din apropierea ecuatorului.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − four =