News Top sezon

Hilton vinde Waldorf Astoria cu două miliarde de dolari

Hilton Worldwide a anunțat că va vinde hotelul Waldorf Astoria din New York grupului de Asigurari Anbang din Beijing, cu 1.95 miliarde de dolari. Cu toate acestea, lanţul hotelier cu sediul in SUA va continua să ruleze legendara proprietate pentru încă 100 de ani. „Suntem foarte încântaţi să intrăm în această relaţie pe termen lung cu Anbang, care se va asigura că Waldorf Astoria din New York reprezintă în continuare standardele brand-ului de clasă mondială şi pentru generațiile viitoare”, a declarat Christopher Nassetta, preşedinte şi CEO al Hilton Worldwide. Ca parte a acordului, Waldorf, un punct de reper al oraşului New York, va suferi o renovare semnificativă.

Tranzacţie programată pentru 31 decembrie
Banii încasaţi din vânzarea hotelului va permite lanţului Hilton Worldwide, cel mai mare grup hotelier din lume datorită numărului mare de camere, să cumpere mai multe proprietăți în Statele Unite ale Americii. Tranzacţia este programată să se finalizeze în 31 decembrie, dar dacă aceasta dată va fi amănată, companiile trebuie să finalizeze tranzacţia nu mai târziu de 31 martie. Waldorf Astoria din New York este „pilotul” brandului Hilton Worldwide Waldorf Astoria Hotels & Resorts, care deţine 27 de hoteluri de lux din întreaga lume și alte nouă în dezvoltare. Până acum, Clădirea Ireal New York este singurul hotel din lanțul Waldorf vândut la companiei Anbang.

Cel mai cunoscut hotel din lume
Hotelul este iconic. „Este, probabil, cel mai cunoscut hotel și cea mai bună adresă de hotel, din lume”, spune consultantul imobiliar şi de ospitalitate Bruce Ford, prim-vicepresedinte al Lodging Econometrie. Potrivit informaţiilor de pe site-ul hotelului, Waldorf Astoria din New York a fost construit iniţial pe locul în care stă acum Empire State Building, de verii actualului proprietar William Waldorf Astor şi John Jacob Astor IV.

Marilyn Monroe şi preşedinţi americani
La 01 octombrie 1931, când şi-a deschis oficial porţile la noua adresă din Park Avenue, Waldorf a fost declarat cel mai mare hotel din lume. Marilyn Monroe a fost cazată acolo şi fiecare preşedinte american de la Herbert Hoover încoace s vizitat hotelul. El a devenit parte doin familia de hoteluri Hilton, când fondatorul Conrad Hilton a pretins drepturile de gestionare a proprietăţii, în octombrie 1949. În anul 2007, Hilton Worldwide Holdings a fost cumpărată de Blackstone Group, o firma cu capital privat, devenind o companie privata. Clădirea a început să fie din nou tranzacţionată public în decembrie 2013.

3.000 de dolari pe noapte
Datorită acordului pentru renovarea completă a proprietăţii după vânzare, investitorii ar putea înzeci valoarea acestui hotel istoric. Dacă până acum camerele hotelului se vindeau cu 300 dolari pe noapte, amenajarea lor fiind considerată ca a oricărui alt hoteldin New York, de acum încolo, hotelu ar putea să-şi recapete strălucirea, iar preţul său ar putea sări chiar până la 3.000 de euro pe noapte, mai spune consultantul imobiliar Bruce Ford.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =