News

Hydra Hoteliers dedică o stradă în memoria lui Leonard Cohen

Leonard Cohen

Insula Hydra dedică ziua de 11 noiembrie în memoria poetului și romancierului Leonard Cohen. Asociația hotelieră Hydra a propus ca data de 11 noiembrie să fie sărbătorită în fiecare an pe insula Saronic, în memoria lui Leonard Cohen, celebrul poet care „și-a trăit cei mai creativi ani pe insula Hydra, insula stâncoasă pe care și-a găsit inspirația și pe care iubit-o profund”. Asociația, care reprezintă proprietarii de hoteluri de pe insula Hydra, a sugerat municipalității să-i dedice poetului o stradă, cu inscripția „Aici a trăit și a iubit Leonard Cohen”.

Îndrăgostit de Hydra

Canadianul compozitor, poet și romancier a cumpărat o casă cu trei etaje pe insula greacă, în 1960, la doar 26 de ani. De-a lungul vremii, artictul a precizat, în mod repetat, că aceasta a fost cea mai importantă decizie pe care o luase vreodată. Într-o scrisoare adresată mamei sale, Cohen și-a descris casa din Hydra:

„Presupun că este de aproximativ 200 de ani generații și mulți de marinari trebuie să fi locuit aici… Pe tot parcursul zilei auzi strigătele vânzătorilor ambulanți, un sunet mai degrabă muzical … În general, mă trezesc în jur de 7 și lucrez până la amiază. În zorii zilei este răcoare, cea mai plăcută perioadă, dar îmi place și căldura, mai ales când Marea Egee este la doar 10 minute de ușa mea.”

Inspirat de simplitatea insulei

Cohen a creat în sanctuarul său din Hydra unele dintre cele mai lăudate opere, inclusiv „Bird on a Wire”, inspirat fiind de simplitatea insulei grecești. „Astăzi spunem adio de la un om mare … Muzica lui va fi mereu cu noi: să se îndulcească zilele, să ne ușureze sarcinile și să ne inspire să trăim și să iubim …”, a spus asociația, în cadrul unei declarații lansate la scurt timp după moartea compozitorului, în data de 7 noiembrie.

Un poet unic

“Leonard Cohen a fost unic. Avea o unicitate care astăzi, aproape că nu mai există. Un artist, un pelerin, un suflet vechi. Prin poezie, muzică, meditație, senzație, minte și corp, ela căutat adevăratul sens al iubirii. Într-o lume tumultoasă și în criza universală la toate nivelurile și pe valorile interioare, prezența și cântecele sale sunt un rai pentru sufletul nostru ”, a mai spus asociația.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + 13 =