Top sezon

Iarna în Grecia! Unde mergem la schi

Iarna Grecia! Unde mergem la schi

În ciuda numeroaselor plaje și soarelui arzător, Grecia nu-i doar o destinație de vară! Munții țării oferă condiții impresionante de schi, unele stațiuni reușind să întreacă la condiții, amenajări și peisaje chiar și zone renumite de schi din Bulgaria sau Austria. Nu-ți vine a crede? Ei bine, iată 5 stațiuni grecesști impresionante, în care să-ți petreci următoarea vacanță la schi!

1. Falakro

Centrul de schi Falakro este unul dintre cele mai importante din nordul Greciei și unul dintre cele mai mari, cu 21 de pârtii. Situat într-o poziție avantajoasă, care îi permite să aibă pârtii de schi acoperite mai mult timp cu zăpadă față de alte centre de schi din Grecia, centrul Falako este destul de popular! Distanța din Salonic: 210 km.

2. 3-5 Pigadia

Sau centrul de schi Naoussa, din nordul Greciei. Este locul în care se află numeroase pârtii de schi și singurul centru de schi din Grecia cu un sistem de artificial de ninsoare. Un sistem care asigură calitate și zăpadă pe tot parcursul sezonului de iarnă! Distanța din Salonic: 108 km, din Atena: 557 km.

3. Parnassos

Parnassos este un centru de schi destul de aglomerat în Grecia, mai ales timpul weekend-urilor. Arachova, orașul din apropiere, atrage o mulțime de turiști și este unul dintre cele mai renumite hub-uri de distracție din Grecia deaorece are o mulțime de cluburi cafenele și magazine dedicate sporturilor de iarna. Distanța din Atena: 180 km.

4. Pertouli

Centrul de schi al Pertouli se află în apropierea satului Elati și este unul dintre cele mai mici din Grecia! Are doar 3 pârtii de schi, dar îți oferă peisaje de neegalat. Pertouli merită vizitat pentru tradiționalism și piste pentru toate nivelurile de dificultate! Distanța din Atena: 375 km.

5. Kalavryta

Kalavryta se află la o altitudine de 2.340 de metri, în partea de nord a Peloponez, în apropierea orașului Kalavryta. Este al doilea cel mai mare centru de schi din Grecia. Datorită distanței mici de Atena, el atrage mulți pasionați de sporturi de iarnă. Are 12 pârtii de schi de dificultăți diferite, inclusiv una neagră – pe Ino (de 1400 metri lungime) – una dintre partiile cele mai dificile din Grecia.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + twelve =