Articole recente News Top sezon

În vârful UE! Ape extra limpezi pe 97% dintre plajele Greciei!

Încă un motiv să alegem vacanța în Grecia! Agenția Europeană de Mediu a clasat apele Greciei pe primele poziții în topul celor mai curate ape pentru înotători, din întreaga Uniune Europeană! Potrivit Secretariatului Special pentru Apă și a Agenției Europene de Mediu, turiștii se pot bucura de ape sigure și extra curate, pe 97 la sută din plajele Greciei.

Locul 4 în Europa!
Rezultatul s-a obținut după ce Agenția Europeană de Mediu a inspectat 92 la sută din plajele Greciei și a constatat că apele țării sunt de cea mai înaltă calitate pentru înot. Cu un rating de 97,2 la sută, Grecia s-a clasat pe locul al patrulea în Europa privind calitatea și claritatea apei. Acest lucru a fost confirmat și de testele Secretariatului Special pentru Apă (responsabil de dezvoltarea și punerea în aplicare a programelor de protecție și gestionare a resurselor de apă grecești), care au arătat că apa de la majoritatea plajelor din Grecia este de o calitate excelentă.

430 de plaje grecești și 9 porturi de agrement cu „Blue Flag”
În plus, în luna mai, 430 de plaje grecești și nouă porturi de agrement au obținut locul al treilea în cadrul ceremoniei internaționale de premiere „Blue Flag 2016”, ceremonie organizată în Halkidiki. Condus de o organizație independentă, non-profit – Fundația pentru Educația privind mediul înconjurător (FEE)- Programul „Blue Flag” etichetează în fiecare vară plaje și porturi de agrement în ceea ce privește curățenia, calitatea apei, organizarea, siguranța, serviciile, managementul și protecția mediului. Și anul acesta, Grecia se menține în topul celor mai calitative și sigure ape din Europa, precum și în topul celor mai dorite destinații de vacanță.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 14 =